Sağlık Bakanlığı Adıyaman'a 1 Aylık Doktor Gönderdi

Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir ay süreli görev yapacak 2 adet kadın doğum uzmanı gönderildi.

Sağlık Bakanlığı Adıyaman'a 1 Aylık Doktor Gönderdi
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-2 ( Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları) hizmet binasında görev yapması için Sağlık Bakanlığı tarafından 2 geçici uzman hekim atandı. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Op. Dr. Nesin Apaydın ve İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gelen Op. Dr. Servet Gençdal görevlerine ve hasta kabulüne başladılar.

Yeni atamalarla ilgili bir açıklama Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, Adıyaman’ın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile ilgili daha kaliteli, daha sağlıklı ve daha hızlı bir sağlık hizmeti almaları için mesai kavramı olmadan çalıştıklarını ve bu çalışmalar neticesinde ilimize yakışır bir sağlık hizmeti vermenin gayreti içinde olduklarını söyledi.



Hastane Yöneticisi Fatih Doğan, ‘’Tüm Türkiye’de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanelerinde uzman hekimleriyle ilgili hekim sayısının yeterli olmamasından kaynaklı sorunlar olduğu bilinmektedir. Adıyaman’da da bu eksikliğin olmasından dolayı poliklinik sırası olmamasıyla ilgili vatandaşların ara ara sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Hastane yönetimi ve siyasilerimizin de uğraşlarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen 2 uzman hekimimiz göreve başlamıştır. Hastanede muayene için kuyruk olması bizi çok üzmüştü. Buna benzer olayların tekrarlanmaması için elimizden geleni yapıyoruz ve şu anda bu sıkıntıları yaşamıyoruz. Yeri geliyor günde dört poliklinik yaparak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hızlıca gideriyoruz. Önümüzdeki dönemde yapılacak hekim takviyeleriyle daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA