Adıyamanlı STK'lar Ve Milletvekilleri Bir Araya Geldi

Adıyaman’da ve Türkiye’nin diğer illerinde yaşanan terör olaylarının ardından Adıyamanlı STK’lar ve milletvekilleri bir araya gelerek Adıyaman’ın birlik, beraberlik ve kardeşliği için toplantı düzenlendi.

Adıyamanlı STK'lar Ve Milletvekilleri Bir Araya Geldi
Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) tarafından düzenlenen Petrol İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından ev sahipliği yapılan toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, Salih Fırat, AKALP Başkanı Zeki Dişkaya, Petrol İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan, Adıyaman kanaat önderleri, dernek başkanları, STK temsilcileri ile mahalle temsilcileri katıldı.

Düzenlenen toplantı öncesinde birlik beraberlik mesajları verilirken toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren, AKALP Başkanı Zeki Dişkaya, “Adıyaman’daki bu huzur ve birlik beraberliği bu kardeşliğin devamı hepimizin boynunun borcudur. Hepimiz bir kardeşiz ve bu masa etrafında bir araya gelmişiz. Adıyaman oldu olası böyledir böyle olmaya da devam edecektir. Söz konusu birlik ve beraberlik olunca hepimizin tek yumruk olarak kenetlenmesi lazımdır” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, “Adıyaman’ın her kesiminden alevisiyle, sünnisiyle, Kürdüyle, zazasıyla, süryanisiyle, müslümüyle ve gayri müslümüyle bu şehirde yaşayan herkes bu şehrin birliğini, beraberliğini kendi içinde özümsemiş ve gerçekten de huzurun başkenti olarak güzel bir imajı olan şehir. Bundan sonraki süreçte de ne olursa olsun kim ne yaparsa yapsın ama öncelikle bu memlektin huzuruna herkesin mutlaka sahip çıkması lazım. Bu kardeşliğin bu toplumsal bütünleşmenin pekişerek devam etmesi lazım. Özellikle son günlerde Adıyaman üzerinde algı operasyonları yürtütülüyor. Adıyaman bir kısım terör örgütleriyle adeta mesnetsiz ve bir takım iddialarla bir takım terör örgütleriyle aynı parantez içerisinde duymak dahi Adıyaman’a büyük bir haksızlıktır büyük bir saygısızlıktır. Özellikle sorumluluk makamında olan hepimizin kullandığımız dil önemli yaptığımız icraat önemli. Ve bu memleketin huzuru dediğim gibi bütün siyasetlerin de üzerindedir. Siyasete bu iş için yaklaşmıyoruz. Her birimiz elimizi taşın altına koyarak sadece bu sorun değil bütün sorunların çözümü için gayret göstereceğiz. Çünkü bugüne kadar Adıyaman bunu başarmış. Adıyaman’ın barışı huzuru birliği beraberliği ve kardeşliğinin devamı hepimizin arzusudur” diye konuştu.

Petrol İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Ali Tırpan ise, “Biz şehrimizin huzur ve kardeşlik unvanının devam ettirmek için hep beraber elimizden gelen her şeyi yapacağız bütün gayreti göstereceğiz” şeklinde konuşarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Kaynak: İHA