Yemen Başbakanı Bahhah Aden'den Ayrıldı

Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Başbakanı Halid Bahhah'ın, hükümetin çalışmalarına Aden'de devam etme kararı çerçevesinde bugün geldiği kentten birkaç saat sonra ayrıldığı bildirildi.

Hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre, uzun süredir çalışmalarını Suudi Arabistan'da sürdüren Bahhah, askeri ve hizmet alanındaki durumları inceledikten sonra beraberindeki 6 bakanla Aden'den ayrıldı.

Bahhah'ın, hizmet sektörünün yeniden imarını görüşmek, çatışmalarda yaralananların sağlık durumları konusunda bilgi almak amacıyla kentteki yerel yetkililer ve bakanlarla toplantı düzenlediği kaydedildi.

Bahhah, 17 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Aden'in Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı birliklerden kurtarıldığını duyurmuştu.

Hükümet, ülkedeki güvenlik koşullarını gerekçe göstererek çalışmalarını geçici olarak Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan yürütüyordu.

- Koalisyon güçlerinin hava saldırısında 6 Husi öldü

Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Lahic kentindeki Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait hedeflere yönelik 16 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Yerel kaynaklar, Taiz yakınlarındaki Kirş bölgesi ve El-Aned Askeri Üssü'nü hedef alan saldırılarda 6 Husi militanın öldüğünü ve onlara ait askeri araçların imha edildiğini kaydetti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Mart ayında Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Kaynak: AA