Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Mezunlarının Kariyeri

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Ayata, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminin disiplinin yanı sına aynı zamanda siyasal, adalet, ideoloji, özgürlük, demokrasi, moral değerler ve eşitlik gibi siyasal fikirleri incelediğini bildirdi.

Ayata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminin disiplini konuları incelemesinin yanında güç, otorite, meşruiyet, sosyal sınıf, toplumsal cinsiyet, etnik yapı ve siyasal katılım gibi konuları kapsadığını ayrıca devlet, hükümet, siyasal partiler ve uluslararası örgütler gibi kurumları içerdiğini söyledi.

Disiplinin, günlük yaşamda karşılaşılan problemin iç yüzünü anlamaya, ufku genişletmeye ve yeni bakış açıları kazanmaya olanak sağladığını anlatan Ayata, şunları kaydetti:

"Günümüzde Türkiye'de ve dünyada gerçekleşen dönüşümleri daha iyi kavrayan bilinçli, akılcı ve etkili yurttaşlar olmamız ve daha üretken katılımcılar haline gelmemiz için bizleri hazırlar. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi disiplini, bize herhangi bir kamu alanında profesyonel olmamız için gerekecek bilgi ve becerileri kazandırır. Bu alan teori ve pratiği birleştiği için siyaset ve yönetim çalışmaları hem ödüllendirici hem de heyecan vericidir."

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi derecesinin birçok alanda kullanılabileceğinin altını çizen Ayata, "Kamusal alanı içeren herhangi bir meslek, bu alanda yapılmış bir lisans derecesiyle elde edilen bilgi ve yeteneğe gereksinim duyar. Bu dereceyle mezunlar, kamu ve özel sektörde birçok değişik alanda kariyer yapma olanağı bulabilirler. Kamusal ve özel kurumlarda orta ve üst düzey yönetici olarak çalışabilirler. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisansüstü derecelerini izleyerek akademik dünyada da kariyere sahip olmak mümkündür" dedi.

Ayata, Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Kamu Yönetimi bölümünün ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı isminin "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" olarak değiştirildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA