Tokat'ta Eczanelerin Tatil Günü Uzatıldı

41. Bölge Tokat Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Dutoğlu, genel istek doğrultusunda eczanelerin cumartesi günleri de kapatılması kararı aldıklarını söyledi.

Tokat’ta cumartesi günleri saat 13.00’e kadar açık olan eczaneler, eczacılar ve eczacı kalfalarının isteği üzerine düzenlenen anketle tam gün tatil edildi. 41. Bölge Tokat Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Dutoğlu, genel istek doğrultusunda eczanelerin cumartesi günleri kapatılması kararı aldıklarını ifade ederek, “Bu aynı zamanda çalışma saatlerimizin azaltılması açısından da önemli idi. Bizler eczacılar olarak yoğun çalışıyoruz. Çalışma saatlerimizi 5 saat daha azaltmış olduk. Mağduriyet yaşanmaması için pazar günleri olduğu gibi cumartesi günleri de 2 nöbetçi eczanemiz olacak. İlçelerimizde cumartesi günleri mesai yoktu. Türkiye’de büyükşehirler hariç birçok ilde de cumartesi günleri de tatil” dedi.

Nöbetçi eczane sayısını artırmayı düşünmediklerini ifade eden Başkan Dutoğlu, “İki nöbetçi eczane yeterli oluyor. Çok olağanüstü durumlarda geçtiğimiz yıl bir iki defa enfeksiyon hastalığı olduğunda eczane sayısını artırmıştık. Yetersiz kaldığı noktada yine önlem alırız” diye konuştu.

Kaynak: İHA