İzmir Kuyumcular Odası Hakkındaki Soruşturma Kararı

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, Kemeraltı'ndaki Kuyumcular Çarşısı'nda dijital tabelalarda tavsiye fiyatı yayınlamalarından dolayı Rekabet Kurulu'nun oda hakkında "fiyat belirlediği" iddiasıyla soruşturma başlattığını belirterek, "Vatandaşın hakkını koruduğumuz için şikayet edildik" dedi.

Baransel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının gün içinde sürekli değişiminin vatandaşı mağdur ettiğini, bunun önüne geçebilmek için oda olarak bir süre önce tavsiye fiyatı yayınlamaya başladıklarını belirtti.

Kuyumcular Çarşısı içine yerleştirdikleri dijital tabelalarda çeşitli türde altınlar için tavsiye fiyatı yayınladıklarını anlatan Baransel, şöyle konuştu:

"Rekabet Kurulu'na başvuran bir kişi, odamızın altın fiyatını belirlediği, uymayanlara baskı yaptığı iddiasında bulunmuş. Bunun üzerine bir soruşturma açılmış. Kimseye baskı yapmadık, fiyat belirlemeye çalışmadık. Yalnızca vatandaşın yüksek fiyattan altın alarak mağdur olmasının önüne geçmek istedik. Vatandaşın hakkını koruduğumuz için şikayet edildik. Orada yayınladığımız fiyatın yanında tavsiye fiyatı olduğunu yazıyoruz. İsteyen kuyumcu bunun altında veya üstünde fiyat verebilir. Baskı yapabilecek bir gücümüz de niyetimiz de yok."

Rekabet Kurumu'nun bugün yayımladığı duyuruda, İzmir Kuyumcular Odası hakkında "altın satış fiyatını belirlediği" iddiasını içeren ihbar üzerine yürütülen ön araştırma sonucu, soruşturma açılmasına karar verildiği açıklanmıştı.

Kaynak: AA