TGTV Başkanı Akbulut Açıklaması

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Hamza Akbulut, son günlerde meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, kaynağı ne olursa olsun terörün bir kez daha vahşi yüzünü gösterdiğini belirtti.

TGTV olarak nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetlediklerini ifade eden Akbulut, bu acı olaylar vesilesiyle terörün insanlık suçu olduğunu bir kez daha deklare ettiklerini vurguladı.

Akbulut, herkesi toplumsal yara açan terörü lanetlemeye davet ederek, şunları kaydetti:

"Hangi ad ve amaçla nerede olursa olsun bu kan tacirlerinin birlik ve beraberliğimize zarar vermelerine izin vermemeliyiz. Güvenlik güçlerimiz ülkenin huzur ve kardeşliğine kasteden son eylemlerin faillerini ortaya çıkararak, bundan sonra olabilecek tüm provokatif terör eylemleri için önleyici tedbirlerini arttırmalıdır."

Akbulut, Suriye ve Irak'ta uygulanan etnik ve mezhep eksenli bölme ve parçalama operasyonlarının Türkiye üzerinde de uygulanmak istendiğine dikkati çekti.

Bu tehlikeye karşı duyarlı olmak gerektiğini aktaran Akbulut, şöyle devam etti:

"Seçimle işbaşına gelen ve demokratik süreci son on yıldır başarıyla yürüten, çözüm süreciyle toplumsal barışı sağlayan Türkiye'nin, uluslararası bir oyunun uzantısı olarak bir terör örgütüne yakın gösterilmesi açık bir iftira ve algı operasyonudur. Kanaat ve vicdan sahiplerini bu oyunu bozmaya davet ediyoruz. Terör örgütlerinin hiçbir meşrutiyeti yoktur. Bu örgütler insanlık ve İslam için hiç bir iyilik taşımamaktadır. Bu örgütlerde kendilerini masum gösterecek hiçbir insani yan bulunmamaktadır. Sivilleri katledip, hür iradeleri silah zoruyla rehin alanlara karşı insanlığın ve İslam'ın vereceği hiçbir meşruiyet yoktur."

- "Birlik ve beraberlik korunmalı"

Akbulut, Türkiye'nin, Suriye'de Esed'i yaşatan, Mısır'da Sisi'yi iktidar yapan, terörle Ortadoğu'da milyonlarca insanı topraklarından edip yüzbinlercesini kadın, çocuk, yaşlı demeden katline seyirci kalan bir uluslararası aklın kumpası altında olduğunu aktardı.

Bu kumpastan çıkabilmek için birlik ve beraberliğin korunması, Türkiye'ye barış getirecek demokratik süreçlerin sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğini belirten Akbulut, "Çatışan Türkiye, yeni Irak ve Suriye demektir" ifadelerini kullandı.

Akbulut, yeni hükümet kurma sürecini kullanmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini ifade ederek, demokratik süreci sabote ederek ülkeyi kaos ve çatışma ortamına çekmeye çalışanların oyunlarını milletin feraseti, birlik ve beraberliğinin boşa çıkaracağını kaydetti.

Kaynak: AA