Küçük Kemal'in Umuda Yolculuğu Başladı

Balıkesir'de, kemik iliği kanseriyle 4 yıldır mücadele eden 7 yaşındaki Kemal Onur Sevinç, kendisinden alınan kök hücrenin çoğaltılmasıyla yapılacak ilik nakli için ailesiyle İzmir'e gitti.

Küçük Kemal'in Umuda Yolculuğu Başladı
Kemal Onur Sevinç, annesi Mücella ve babası Mehmet Sevinç ile birlikte İzmir'e hareket etti.

Mücella Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 sene önce meme kanseri tedavisi gördüğünü söyledi. Son 4 yılda oğlunun kemoterapi sürecinde çok kötü günler geçirdiklerini belirten Sevinç, 40 gün sürmesi beklenen ilik nakli tedavisinin kendilerine büyük bir umut olduğunu anlattı.

Oğluna, kendisinden alınan kök hücrenin çoğaltılarak, nakledileceğini belirten Sevinç şöyle devam etti:

"Doktorlar zaten ilk tedavide yaklaşık 5 yıllık bir sürecin olduğunu söylemişti. İnşallah oradaki tedavi süreci sonunda mutlu bir şekilde döneceğimiz bir yolculuk olur. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde önce bir ameliyat geçirecek. Otolog kök hücre nakli denilen bir operasyon olacak. Umarım hiç sorun yaşamadan, sular seller gibi gelir geçer. Tek dileğimiz; artık acı çekmek istemiyoruz. Acı çekmekten yorulduk. Artık sağlığımıza kavuşmak istiyoruz."

Sevinç, tedavi sürecinin zor ve ağır olduğunu dile getirerek, maddi olarak büyük sıkıntılar çektiklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığının, tüm sağlık masraflarını karşıladığını ancak bunun dışındakiler için zorlandıklarını anlatan Sevinç, "Orada 40 gün kalacağız. Kalacak bir yerimiz yok. Mecburen ev tutacağız. Gıda giderlerimiz olacak. Tedavi süreci 4 yıl olduğu için maddi anlamda çökmüş durumdayız. Borç almadığımız kimse kalmadı, evin kirasını 3,5 yıldır ödeyemiyoruz" ifadesini kullandı.

Mehmet Sevinç ise devlet memuru olduğunu, oğlunun tedavisi için harcadığı 170-180 bin liranın önemli bölümünü arkadaşlarından aldığı borçlar ve banka kredileriyle karşıladığını ifade etti.

Tek isteklerinin oğullarının bir an önce sağlığına kavuşması olduğunu vurgulayan Sevinç, "İlik nakline gidiyoruz. İnşallah hayırlısı olacak. Bugün umuda yolculuk için yola çıkıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA