Suruç'taki Saldırı Yüksekova'da Protesto Edildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Gever Demokratik Toplum Bileşenleri, Suruç’ta gerçekleştirilen saldırıya sert tepki gösterdiler.

Suruç'taki Saldırı Yüksekova'da Protesto Edildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Gever Demokratik Toplum Bileşenleri, katliama tepki göstermek için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Oslo Oteli önünde toplanan Gever Demokratik Toplum Bileşenleri adına Nazife Evin basın açıklamasını okudu. Evin, seçim öncesi ve sonrasında Kürt halkının özgürlük mücadelesine öncülük edenlere ve dostlarına karşı adete topyekün bir savaşın başlatıldığını savundu. Rojava devrimini içine sindiremeyenlerin Kürt halkının genel kazanımlarına karşı bir savaş içerisinde olduğunu belirten Evin, “Suruç’ta bugün gerçekleştirilen katliam tüm enternasyonalist, sosyalist, demokratik kesimlerle birlikte insanlığa adete katliam dayatılmış. Bu katliam, halkların özgürlük mücadelesine ışık tutan Rojava devrimi başta olmak üzere, tüm Ortadoğu halklarının beraberce özgür yaşama mücadelesine karşı geliştirilen bir saldırı olmuştur” dedi.

Katliama ortak tepki verilmesi gerektiğini belirten Evin, “Bu katliama karşı durmak ve üst perdeden tepki vermek tüm özgürlük mücadelelerinin en temel sorumluluğudur. Zaman kaybetmeden bu tepkiyi koymak ve halkların özgürlük mücadelesini sahiplenmek gerekir. Katliamda hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerine sabır, metanet ve başsağlığı dileklerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA