Vali Eşi Yarbay Çetinkaya, Şapka Sözünü Tuttu
Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya’nın eşi Yarbay Temel Çetinkaya bir çocuğa verdiği şapka sözünü tuttu.

Ziyaret sırasında Tekirdağ’dan Sinop’a gelen Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerinden Fatih Aktaş (17) daha önce Vali Çetinkaya’nın eşi J. Yrb Temel Çetinkaya’dan asker şapkası istemişti. Bunun üzerine Yrb Çetinkaya bu sözünü yerine getirerek yanında getirdiği asker şapkasını Fatih’e teslim etti.
Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, “Buranın sakinleri ile geldiğimizden beri birbirimize gelip gittikçe adeta bir aile olduk. Fatih geçtiğimiz Ramazan ayında bizim misafirimiz olmuştu. Eşimde asker olduğunu öğrenince asker şapkası istemişti. Fatih en son engelliler gününde bir günlük temsili askerlik yaptı. O zamandan içinde kalmış ve eşimden şapka istemişti. O gün elimizde yoktu ama bugün kendisine getirdik ve bayram hediyesi olsun istedik" dedi.
Vali Çetinkaya konuşmasının sonunda ise asker şapkasının Fatih’e çok yakıştığını belirterek, "Bütün erkekler böyledir. Asker olmak için doğar. Fatih’te öyle doğmuş” diye konuştu.
Asker şapkasını alan Fatih’in mutluluğu ise gözlerden kaçmadı.
