Tirilye Balıkçı Barınağı Tarım Bakanlığı'nın Oldu
Türkiye genelinde balıkçı barınaklarının sahibi olan Tarım Bakanlığı, işletme güçlüğü sebebiyle belde belediyelerinin sahiplenip yönetmesini kabul ettiği Mudanya’nın Tirilye Mahallesi’ndeki barınağı devraldı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR DEVREDE
Öte yandan Bursa’da özellikle yat limanına dönüşen balıkçı barınaklarını ortak bir yönetim içinde buluşturup koordinasyonu sağlamak ve en önemlisi de bölgede hem balıkçılık, hem de yat turizmini geliştirmek üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin harekete geçtiği öğrenildi. Büyükşehir’in, yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü görüşmeler kapsamında aralarında Mudanya’da Tirilye, Kumyaka, Arnavutköy ile Gemlik’te Kurşunlu ve Narlı balıkçı barınaklarının Büyükşehir’e devredilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile temaslarının devam ettiği bildirildi.
Hatırlanacağı gibi Mudanya’nın Güzelyalı Mahallesi’ndeki Balıkçı Barınağı’nın işletilmesi de, 2014 yılı Aralık ayında Mudanya Mal Müdürlüğü’nün açtığı ihale ile 10 yıllığına S.S Güzelyalı Beldesi Su Ürünleri Kooperatifi’ne kiralanmış, Mudanya Belediyesi ise söz konusu limandaki tasarruftan devre dışı bırakılmıştı.
