Başkan Özakcan; 'Ben Sağ Olduğum Sürece Efeler'in Başı Yere Eğilmez'

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, gazetelerde son günlerde Efeler Belediyesi ve ailesine yönelik çıkan olumsuz haberlere sert bir dille yanıt verdi.

Başkan Özakcan; 'Ben Sağ Olduğum Sürece Efeler'in Başı Yere Eğilmez'
Efeler Beledieyesi tarafından Esra Kır Düğün Salonu’nda belediye personeli ve ailelerine iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, Belediye Başkan Yardımcıları Sumran Ünal, Derya Tıkır, Cengiz Sune, Efeler Belediye Meclis üyesi Halis Günday, belediye personeli ve aileleri katıldı.

İftar yemeğine geçirdiği ameliyat nedeniyle gecikmeli olarak katılan Başkan Özakcan, son günlerde gazetelerde Efeler Belediyesi ve ailesi hakkında çıkan olumsuz yöndeki haberleri yalanladı. Başkan Özakcan, “Zaman su gibi akıyor. Efeler Belediyesi olarak üstlendiğimiz sorumluluk ve görevi layıkıyla, bütün personelimiz ile yerine getirmiş olmanın vicdani huzuru ve rahatlığı içerisindeyiz. Mesut Özakcan sağ olduğu sürece Efeler’in başı yere eğilmez” dedi.

“HASTANEDE YATMAK YERİNE PERSONELİMLE BİR ARAYA GELMEYİ SEÇTİM”

Geçtiğimiz aylarda geçirdiği trafik kazasında sağ omzunda oluşan çıkık nedeniyle ameliyat olduğunu ve hastaneden özel izinle yemeğe katıldığını ifade eden Başkan Özakcan, “Hepinizin bildiği gibi bundan 7-8 ay önce bir trafik kazası geçirdim. O kazada sol kolda kırık, sağ omuzda da çıkık meydana gelmişti. Bu çıkık olayını o günlerde acımaması nedeniyle geçtiğimiz 1 buçuk ay öncesine kadar sabırla bekledim ve taşıdım. Bundan 1 buçuk ay önce sağ omzumda oluşan çıkığı yine üniversitemizde yerine getirdiler ve o çıkık olan noktaya bir platin taktılar. Geçtiğimiz günlerdeki yoğunluktan olsa gerek o platinde bir kırılma meydana gelmiş. Dolayısıyla omuz içerisindeki o kırık platin bıçak saplanır gibi sürekli acı veren bir durum oluşturdu. Bunun üzerine sayın doktorumuz zaman kaybetmeden derhal müdahale etmek gerektiğini söyledi.

Biz de kararımızı vererek bugün sabah bir operasyon daha geçirdik. Hastanede olmamız gereken şu saatte bile ben sizlerle birlikte olmayı tercih ettim ve izin alarak şu güzel Ramazan akşamını personelimizle paylaşmak istedim” diye konuştu.

“MESUT ÖZAKCAN SAĞ OLDUĞUM SÜRECE EFELER’İN BAŞI ÖNE EĞİLMEZ”

Son günlerde gazetelerde çıkan olumsuz haberleri yalanlayan Başkan Özakcan, “Gazetelerde ve internet haber sitelerinde Efeler Belediyemize yönelik, şahsıma yönelik, evladıma yönelik bir takım gerçek dışı, hayal mahsulü haberlerle yıpratılmak istendiğimizi görüyor ve izliyorum. Bundan üzüntü duyuyorum. Basın gerçek demokrasilerde dördüncü güçtür. Yasama, yürütme, yargı ve basın deriz. Basına çok büyük saygı duyarım ve basına karşıda kusur etmekten her zaman sakınırım. Fakat gerçek demokrasilerde böyle hayal ürünü haberlerle ne kurumlar, ne kişiler yıpratılmaz, yıpratılmak da istenmez. Haberlerde çıkan hiçbir yayının gerçekle ilgi ve alakası yoktur. Mesut Özakcan sağ olduğu sürece ne Efeler Belediyesi’nin ne Efeler Belediyesi’nin bir tek personelinin başı öne eğilmez” ifadelerini kullandı.

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU”

Gazete ve internet sitelerinde çıkan haberler nedeniyle adli makamlara suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Özakcan, “Haberler ile ilgili sabır ve hoşgörüyle tahammül göstermeye devam ediyoruz. Bu haberlerle ilgili tekzipimizi yazıp gönderdik. Savcılığa’da suç duyurusunda bulunarak hukuki haklarımızın korunmasına yönelik işlemi de yerine getirdik. Dilerim yargı, hukuk da bunun gereğini layıkıyla yerine getirir. Dün yapılan bir toplantıda niçin tekzip edilmedi?, niçin suç duyurusunda bulunulmadı? gibi bazı arkadaşlarımız tarafından yorum yapılmış. Biz tekzipimizi de yaptık, savcılığa’da gerekli suç duyurularını yaparak gerekli işlemleri gerçekleştirdik” dedi.

“BİZİ YOLUMUZDAN KİMSE ALIKOYAMAYACAK”

Belediye personeline yaptıkları başarılı işlerden dolayı teşekkür eden Özakcan, konuşmasına şöyle devam etti;

“Gerçekten 30 Mart 2014 seçimlerinde seçilip göreve geldiğimden bu güne kadar hepinizden büyük bir samimiyle, büyük bir hizmet ve görev aşkıyla görevlerinizin başında olduğunuzu biliyor ve görüyorum. Sizler var olduğunuz sürece de halkımızın bizden beklediği hizmetleri aksatmadan sürdürmeye devam edeceğiz. Bizi yolumuzdan hiç kimse alıkoyamayacak

“VİCDANLARI NASIL RAHAT EDİYOR?”

Benim yaşam tarzım ve hayatımda hep iki önemli söz rehber olmuştur. Bunlardan birisi Hacı Bektaşi Veli’nin ‘İncinsende incitme’ bir diğeri ise Hz. Mevlana’nın ‘Kızgınlığını kır, onu kırma’ sözleridir. Bu söylemler bizim davranışlarımızı da biçimlendirmiştir. Bizler de Yunus Emrelerin, Hacı Bektaşi Velilerin, Hz. Mevlanaların kültüründen geliyoruz. İnsan olmanın gereğini layıkıyla dört dörtlük yerine getiriyoruz. Bugün yine bizlerle ilgili haber yapan gazetede bir haberimiz daha çıkmış. Dün hastahaneye yatmıştım, bugün sabahleyin ameliyattan çıktım, şu anda burada bile bulunmam mümkün değildi. Aydın Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına da katılamadım. Bizlerle ilgili haber yapan gazetede bugün çıkan haberin başlığı ‘Başkan Özakcan nispet mi yapıyor?’ olmuş. Meclis toplantılarını aksatmamaya özen gösteren Özakcan Büyükşehir Belediye Meclisi’ne katılmadı diye haber yapmışlar. Hastanede yatıyorsunuz, ameliyattan çıkmışsınız, ameliyattasınız. Şu haber olarak yazılır ve yapılır mı? Bunları bütün yaptıkları haberlerin, nasıl ciddiye alınmaması gerektiği konusunda bir küçük örnek olarak sizlere sunmak istedim. Bizim parayla pulla işimiz olmaz. Yaptıkları haberde çocuğuma yönelik bir takım saldırılarda bulunmuşlar. Nasıl vicdanları rahat ederek bunları yaptıklarını bilemiyorum. “

PERSONELİNİN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI

Başkan Özakcan konuşmasının sonunda personelinin ve ailelerinin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, “Tabi her şey bir tarafa ben tekrar sizleri tekrar sağlıkla nice Ramazan sofralarında daha güzellikle birlikte olmayı diliyorum. Hepinize çalışmalarınızda başarı diliyorum. Ailelerinizle birlikte hepinizin Ramazan Bayramı’nı da şimdiden tebrik ediyorum. Bütün günlerinizin bayram sevinci ve güzellikleri içerisinde geçmesini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA