EPİAŞ C Grubu Hisse Satışında Teklif Süresi Uzatıldı

Borsa İstanbul, Enerji Piyasaları İşletme A.Ş (EPİAŞ) C grubu hisse satışlarına ilişkin daha önce 10 Ağustos olarak açıklanan son teklif tarihini 14 Ağustos'a kadar uzattı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul, mülkiyetinde bulunan 2 milyon 562 bin 92 adet EPİAŞ C grubu payın satışına ilişkin yeni tarihi 14 Ağustos olarak belirledi. Pay satın alımına ilişkin fiyat teklifi bu tarihe kadar alınacak. Pay devri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun onayını takiben geçerlilik kazanacak.

Açıklamada, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile EPİAŞ Esas Sözleşmesi'nde belirtilen şartlar çerçevesinde yapılacak satışın, elektrik piyasasında tedarik ve üretim lisansı olanlarla, doğalgaz piyasasında toptan satış, ithalat ve ihracat lisansı sahibi tüzel kişileri bir araya getireceği kaydedildi.

C Grubu hisse sahiplerinin veya C grubu pay sahibi olan tüzel kişilerde pay sahibi gerçek ve tüzel kişilerin paylarının, şirket sermayesinin yüzde 4'ünü geçemeyeceği kaydedilen açıklamada, "Bu oranın tespitinde, kontrol ilişkisi de dikkate alınır. İsteklilerin, EPİAŞ Esas Sözleşmesi'ndeki kuralı dikkate alarak teklif vermeleri gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA