Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz Açıklaması

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, "Yunanistan'ın yeri Avrupa'nın kalbidir. Avrupa, Yunanistan'sız Avrupa olmaz" dedi.

Schultz, Yunanistan'n durumuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında bu akşam liderler zirvesinde alınacak kararların Avrupa'nın geleceğini belirleyeceğini ve milyonlarca insanın hayatını etkileyeceğini söyledi. Hiç kimsenin bu noktaya gelmek istemediğini ve soğukkanlılıkla büyük resme bakılması gerektiğini anımsatan Schultz, "Avrupa Parlamentosunda büyük çoğunluk, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalmasını istiyor. Aynı zamanda, Yunanistan'dan açık şekilde Avro Bölgesi'nde kalmak için sorumluluk almasını bekliyor" diye konuştu.

Yunanistan'ın yerinin Avrupa'nın kalbi olduğunu belirten Schultz, "Avrupa, Yunanistan'sız Avrupa olmaz" ifadesini kullandı.

Schultz, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkışının herkese zarar vereceğine dikkati çekerek, "Yunanistan'ın çıkışı öngörülemeyecek, feci sonuçlar doğurabilir" diye konuştu.

Avrupa'nın, tek bir görüşün herkese dikte edildiği bir yer olmadığını vurgulayan Schultz, "Durum çok ciddi. Bu, Yunanistan için son çağrı, son şans. Şimdi güven tekrar sağlanmalı ve hızlı bir çözüm için siyasi irade ortaya konulmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Schultz, sözlerini Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a, "Avrupa ruhuyla görüşmeleri yap. Diğer tarafı da anlamaya çalış. Yunanistan'dan istenen reformlar, Yunanistan'ın kendi iyiliği için. Önümüzdeki bir kaç saatteki tutumlarınız, Avrupa'nın geleceğini etkileyecek. Herkesi sorumlu davranmaya ve dayanışmaya davet ediyorum. Vakit bölünme değil, birlik vaktidir" çağrısında bulunarak tamamladı.

Kaynak: AA