AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Türkiye'yi hükümet krizine asla ulaştırmayacağız. Hükümet krizinin oluşmasına fırsat vermeyeceğiz. Bu konuda her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz. Diğer partiler de bu sorumluluğu yerine getirirse inşallah güzel bir sonuç ortaya çıkar" dedi.

Gül, partisinin Rize İl Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde canla başla Türkiye'nin her karış toprağında AK Parti için çalıştıklarını söyledi.

Yüzde 41 gibi bir oy alarak seçimden birinci parti olarak çıktıklarını ifade eden Gül, "Bu seçimde yine Türkiye'nin birinci ili Rize teşkilatı olmuştur" diye konuştu.

Seçimde tek başına iktidar olacak çoğunluğa ulaşamadıklarını belirten Gül, şöyle devam etti:

"Milletimiz yine bizi birinci parti yaptı. Koalisyon kurmak için her partiye oy verdi. Biz milletimizin vermiş olduğu oya ve sandıktan çıkan iradeye baştan sona kadar saygılıyız. Hiçbir şekilde milletimizin vermiş olduğu mesajı görmezden gelemeyiz. Milletimize daha fazla yüzümüzü döneceğiz ve hangi noktalarda eksiğimiz var, bunu 7 Haziran akşamından beri istişarelerimizi yapıyoruz. Genel merkezden en ücra teşkilatımıza kadar muhasebemizi yapıyoruz. İnşallah bu muhasebenin gereğini de yaparak yeni ufuklara ve yeni hedeflere hep birlikte emin adımlarla ulaşacağız. Türkiye'de AK Parti'nin galibiyeti ve kaderi Türkiye'nin kaderi ile eş. Türkiye'nin kaderi de bölgedeki bütün mazlumların kaderi ile eş."

Gül, 20 yıl önce Bosna Hersek'te gerçekleştirilen bir katliamın yıl dönümünü yaşadıklarını belirterek, "Srebrenitsa'da Avrupa'nın göbeğinde Müslüman kardeşlerimiz katliama maruz kaldı. İnançları için, Müslüman oldukları için bir insanlık dramı ve bir vicdan katliamı yaşandı. Dünyanın gözü önünde cereyan eden bu vahşi katliamın 20. yıl dönümünde bu katliama sebep olan bütün zalimleri kınıyorum" ifadesini kullandı.

Suriye ve Irak'ta mübarek ramazanda Müslüman kanı akmaya devam ettiğini söyleyen Gül, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması bölgenin istikrarsızlaştırılması demek. Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması için çalışanlar şunu bilsin ki AK Parti'ye ve bu Türkiye sevdasına gönül veren insanlar Türkiye için çalışmaya devam edecek. Umuyorum ki Pazartesi günü koalisyon çalışmaları başladığında Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu görüşmelere başladığında diğer partililer gerekli sorumluluğu yerine getirirler. Biz AK Parti olarak temel hedefimiz Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması. Türkiye'yi hükümet krizine asla ulaştırmayacağız. Hükümet krizinin oluşmasına fırsat vermeyeceğiz. Bu konuda her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz. Diğer partiler de bu sorumluluğu yerine getirirse inşallah güzel bir sonuç ortaya çıkar."

Kaynak: AA