GÜNDEM / 6 Haziran 2015

Kamuran AkkuşŸ) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- CumhurbaşŸkanı Recep Tayyip ErdoğŸan, PTT KavşŸağŸı'nda Ardahanlılarla buluşŸacak ve ValiliğŸi ziyaret edecek.

- ErdoğŸan, Dörtyol KavşŸağŸı'nda AğŸrılılarla bir araya gelecek, Valilik ile 12. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon KomutanlığŸına ziyarette bulunacak.

(Ardahan/11.00/12.00/AğŸrı/13.30/15.15/16.00) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel BaşŸkanı ve BaşŸbakan Ahmet DavutoğŸlu, AK Parti'nin Antalya ve Konya mitinglerine katılacak.

(Antalya/12.00/Konya/15.30) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel BaşŸkanı Kemal KılıçdaroğŸlu, İstanbul 1'nci Bölge ilçelerinde seçim çalışŸmalarına katılarak, halka hitap edecek.

(İstanbul/10.30) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

YASAMA YǜRǜTME SİYASET

1- BaşŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti'nin şžereflikoçhisar mitinginde konuşŸacak.

(Ankara/13.00) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

2- AB Bakanı ve BaşŸmüzakereci Volkan Bozkır, seçim otobüsünden Esenler sakinlerini selamlayacak ve AK Parti BeyoğŸlu mitingine işŸtirak edecek.

(İstanbul/11.00-16.00) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IşŸık, Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları DerneğŸi ve Kocaeli Artvinliler DerneğŸinin programları ile Gebze Hacı Halil Mahallesi ve İzmit BekirpaşŸa'da seçim çalışŸmalarına katılacak.

(Kocaeli/09.30-16.00) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 3. Sanayi Sitesi'nde bir otomotiv firmasının açılışŸı ile hayır yemeğŸinde bulunacak, Lise Caddesi'nde esnafı ziyaret edecek, Tavas ilçesinde seçim çalışŸmalarını sürdürecek.

(Denizli/12.00-22.00) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri İl TeşŸkilatı Yönetimi ve Gençlik Kolları ile Erciyes Bulvarı'ndaki DoğŸa Tesisleri'nde bir araya gelecek.

(Kayseri/09.30) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

6- Orman ve Su İşŸleri Bakanı Veysel EroğŸlu, Eski İzmir, LJamlık, Aktepe, Emres, Gaziemir, Menderes ve Torbalı'da seçim çalışŸmalarına katılacak.

(İzmir/11.00) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

7- SağŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoğŸlu, Bursa BüyükşŸehir Belediyesi, BURFAşž ve BESAşž'taki toplu sözleşŸme imza töreni ile Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde "Sevgi YürüyüşŸü"ne katılacak.

(Bursa/11.00/13.30/15.00) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

8- HDP EşŸ Genel BaşŸkanı Selahattin DemirtaşŸ, partisince Sancaktepe ve Pendik'te düzenlenecek mitinglerde konuşŸacak.

(İstanbul/13.00/15.00) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

9- HDP EşŸ Genel BaşŸkanı Figen YüksekdağŸ, Ferit Melen Bulvarı'nda düzenlenen mitinge işŸtirak edecek.

(Van/12.00) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

10- Saadet Partisi Genel BaşŸkanı Mustafa Kamalak ile eski BBP Genel BaşŸkanı Mustafa Destici, Hacı Bayram Veli Camisinde kılınacak öğŸle namazının ardından partililerle "Sevgi YürüyüşŸü"ne katılacak.

(Ankara-13.30) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

11- AK Parti Genel BaşŸkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Trabzon İl BaşŸkanlığŸınca düzenlenen Yomra mitingine işŸtirak edecek.

(Trabzon/13.30) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

DǜNYA-DİPLOMASİ

1- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Bosna Hersek'in başŸkenti Saraybosna'da, Bosna Hersek Devlet BaşŸkanlığŸı Konseyi üyeleri ile bir araya gelecek, ardından Asim Ferhatovic Stadyumu'nda halka açık ayini yönetecek, ülkedeki Katolik din görevlileriyle buluşŸacak, daha sonra Dinlerarası BuluşŸma'ya katılacak.

(Saraybosna) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki çatışŸmalar ve yaşŸanan gelişŸmeler takip ediliyor.

(Sana) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaşŸ ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(şžam/Halep) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğŸündeki uluslararası koalisyonun DAEşž hedeflerine düzenlediğŸi hava saldırıları ve Irak'taki çatışŸmalara ilişŸkin gelişŸmeler takip ediliyor.

(Erbil/BağŸdat) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA şžampiyonlar Ligi finalinde İspanya'nın Barcelona ile İtalya'nın Juventus takımları Berlin Olimpiyat Stadı'nda karşŸılaşŸacak.

(Berlin/21.45) (FotoğŸraflı)

2- Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off yarı final serisi 4. maçında Pınar KarşŸıyaka ile Fenerbahçe ǜlker, KarşŸıyaka Spor Salonu'nda karşŸı karşŸıya gelecek.

(İzmir/18.00) (FotoğŸraflı)

3- A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan ile oynayacağŸı özel maçın hazırlıklarını Riva'daki TFF Hasan DoğŸan Milli Takımlar Kamp ve EğŸitim Tesisleri'nde yapacağŸı antrenmanla sürdürecek.

(İstanbul/19.00) (FotoğŸraflı-Görüntülü)

4- A Milli Kadın Basketbol Takımı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Macaristan ile ikinci hazırlık maçını yapacak.

(İstanbul/19.00) (FotoğŸraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığŸı haber, görüntü, fotoğŸraf ve internet ile wap için oluşŸturduğŸu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şŸekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşŸme kapsamı dışŸında bu yayınları çoğŸaltamaz, başŸka kurum ve kuruluşŸlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başŸvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA