Bakan Avcı Lületaşı Ustalarına Adeta Taş Çıkarttı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de seçim ziyaretleri kapsamında girdiği bir lületaşı mağazası ve imalathanesinde usta ile birlikte lületaşı oydu.

Bakan Avcı Lületaşı Ustalarına Adeta Taş Çıkarttı
Bakan Avcı, ilk olarak Mihalıççıklılar Yaptırma, Yaşatma, Yardımlaşma, Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Ardından Odunpazarı’nda bulunan Atlıhan El Sanatları Çarşısı’ndaki lületaşı mağazalarını gezen Bakan Avcı, girdiği bir lületaşı mağazasında imalathane kısmına girdi. Ustanın karşısına oturan Bakan Avcı, eline bıçak ve lületaşı parçası alarak oymaya başladı.

Bakan Avcı, “Hakikaten biz bunları küçükken yaptık” dedi.

Mağaza sahipleri, Bakan Avcı ve beraberindekilere lületaşından yapılmış çeşitli hediyeler verdi.

FEN LİSESİ VE İMAM HATİP LİSESİ SÖZÜ

Odunpazarı’ndan ayrılan Bakan Avcı, Muttalip Mahallesi’nde de esnafla bir araya geldi. Bir kıraathaneyi ziyaret eden Bakan Avcı, “Bulunduğumuz günden beri Muttalip hep yanımızda oldu. 7 Haziran’dan sonra da bir istikrar dönemi başlayacak. Ondan sonra belediyeden kaynaklanan eksikleri toparlayarak hep birlikte olacağız” diye konuştu.

Mahalle halkının talebi üzerine Fen Lisesi ve İmam Hatip Lisesi sözü veren Bakan Avcı, “Mahalledeki okul inşaatı müteahhidin ortadan kaybolması ile yarım kalmıştı. Ancak mahkeme sonuçlandı. Oranın ihalesi yeniden yapılıyor ve en kısa sürede orayı tamamlayacağız. Buranın okul programı ihtiyacı bir Fen Lisesi ya da İmam Hatip Lisesi. Dedim ki ‘Muttaliplilere soralım Fen Lisesi mi İmam Hatip Lisesi mi yapalım?’ diye. İmam Hatip Lisesi olacağını tahmin ettik. Sonra dedik ki ‘Belediye zaten yeteri kadar bakmıyor, Milli Eğitim Bakanlığı da bizde. O okulu İmam Hatip Lisesi olarak istiyorsunuz ama bir Fen Lisesi de istiyorsunuz, onu da burada yapalım. Bir İmam Hatip Lisesi’ni, bir de Fen Lisesi’ni kazandıralım’. Eskişehir’in de zaten Fen Lisesi’ne ihtiyacı vardı, onu da buraya yapalım. İnşallah pansiyonu da olacak. Muttalip Mahallesi eğitim bakımından da merkez olacak” ifadelerini kullandı.

“ESKİŞEHİR’DE FARKLI KÜLTÜR DERNEKLERİMİZE MUHTELİF YERLER TAHSİS EDİLDİ”

Kıraathanedeki konuşmasının ardından mahalle esnafını selamlayan Bakan Avcı, daha sonra tekrar Odunpazarı’na geçerek, buradaki Balkan Kültür Evi’ni ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Avcı, “Eskişehir’de farklı kültür derneklerimize muhtelif yerler tahsis edildi. Orada öz kültürlerini yaşatmaları için bir zemin oluşturulmaya çalışıldı. Burada bunun güzel bir örneği var. İnşallah önümüzdeki yıllarda da başka mekanlarda benzer faaliyetler artarak sürecek” şeklinde konuştu.

Burada Balkanlar’la buluşan ve Balkan Kültür Evi binasını gezen Bakan Avcı, bir yakınını ziyaret ederek yaptığı özel görüşmenin ardından programına son verdi.
Kaynak: İHA