Esnafın Umudu AK Parti Merkezli Hükümet

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, AK Parti merkezli bir koalisyon hükümetinin kurulması halinde iş çevresi ve ekonominin olumlu etkileneceğini belirtti.

Esnafın Umudu AK Parti Merkezli Hükümet
Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, seçim sonrasında bir piyasa değerlendirmesinde bulundu. Özman, seçimlerden sonra sandıktan ‘istikrarsızlık’ çıkmasının ardından araya Ramazan ayının da gelmesiyle beraber iş yapamaz hale geldiklerini belirtti.

Başkan Özman, “AK Parti merkezli bir koalisyon hükümeti kurulursa iş çevresi ve ekonomi olumlu yönde etkilenir” dedi.

AK Parti merkezli bir hükümet ile işlerin yeniden düzelebileceğini söyleyen Salih Özman, “Seçimden önce fiyatlar tavan yapmıştı. Seçimden sonra ise fiyatlar yavaş yavaş toparlamaya başladı.

Eğer seçimlerden sandıklardan tek başına iktidar olabilecek bir parti iktidar olarak çıksaydı bugün fiyatlar çok daha düşük çok daha gevşek olacaktı. Biz kuyumcular olarak Ramazan işsizliğini yaşayabilirdik ama rutin alışverişlerimizi yapar u kadar durgunluk içerisine düşmezdik. Seçimlerden tek parti iktidarının çıkması istikrar açısından çok önemliydi. Ama şuanda herkes kendisini koalisyona alıştırdı. Bence Türkiye’nin geleceği açışından güçlü bir koalisyon tek parti iktidarından da daha iyi bir netice doğurabilir. İnsanların şuanda beklediği bir sonraki seçim dönemine kadar gidebilecek olan bir iktidar. Ama vatandaşlar verdiği oylardan da gösterdiği gibi AK Parti’nin bu koalisyonda muhakkak bulunması gerekiyor. Esnaflar olarak yaptığımız toplantılarda da AK Parti merkezli bir koalisyonun her şeyden daha iyi olabileceğini düşünüyoruz. İş çevreleri AK Parti’nin içinde olduğu güçlü bir iktidar bekliyor. Eğer AK Parti’nin içinde olduğu güçlü bir iktidar oluşursa. Bundan iş çevreleri de ekonomide çok olumlu yönde etkilenir. Olabilecek en kötü senaryo da erken seçim. Hükümetin kurulamaması ve erken seçime gidilmesi Türkiye için olabilecek en kötü senaryo olur” diye konuştu.

“SATIŞLAR İÇİN RAMAZAN AYININ SON HAFTASINI BEKLİYORUZ”

Şu anda işlerin durgun olduğunu ifade eden Özman, “Seçimlerin yanaşmasıyla işlerimizde bir durgunluk vardı. Seçimlere kadar fiyatlarda da bir yükseliş söz konusuydu. Seçimler olmadan önce piyasalarda bir istikrarsızlık vardı. Seçimlerin olmasıyla birlikte bu istikrarsızlık daha da arttı. Çünkü seçimden sonra bir tek başına hükümet kurma ortamı olmadı. Bir koalisyon kurulma mecburiyeti doğdu. Koalisyonda da her partinin kendini geri çekmesi fiyatları yukarıya doğru çekti. Döviz fiyatları ve dövize bağlı altın fiyatları da yükseldi. Piyasalarda da kuyumcu esnafı için bir istikrarsızlık söz konusu oldu. Ramazan ayının da araya girmesiyle birlikte kuyumcularda ki işsizlik ikiye katlandı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen son günlerde gündeme gelen hükümet oluşturma konusunda bir kanaat oluşması, koalisyonun olabilmesi durumu altın fiyatlarını da döviz fiyatlarını da düşürdü. Dolar 2,65 seviyesine kadar indi. 3 TL’yi geçen euroda 2,95’lere kadar geriledi. Altın piyasası da şu anda bin 170 dolar civarında. 24 ayar altının fiyatı 100 liraya kadar geriledi. Şu anda bilezik satış fiyatımız 99 lira. Altında fiyat yönünden bir istikrara doğru gidiliyor aslında. Ama işsizliğimiz devam ediyor. Bizim işlerin açılması için Ramazan ayının son haftasını beklememiz gerekiyor. Çünkü Ramazan’ın son haftasında düğün ve nişan yapacakların alışveriş yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA