Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Basri Tümsek,
Türkiye Halk Sağlığı Başkanlığınca
kanserle mücadele çerçevesinde tarama programı yürütülmektedir. Bu kapsamda Kolorekteral Taraması yapılması amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğünce Kamu kurumlarında çalışan personele yönelik kanser taramaları hakkında bilgilendirme ve kolorektal
kanser taraması uygulaması yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzde de bilgilendirme yapılmıştır. Artık Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri kapsamında kanser tarama programları ile erken dönemde kanser vakaları tespit edilebilmektedir. Bunun yanı sıra böyle eğitim yoluyla halkın bilinçlenmesi, kanserde korunma, kanserin önlenmesi ile kanser vakalarının erken evrelerde yakalanmasına yönelik tarama programları da uygulayan KETEM’in de (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)
kanserle mücadele de katkıları oldukça büyüktür. Bu tür bilgilendirme eğitimleriyle pek çok kanser türü
erken teşhis ile tanınıp tedavi edilebilmektedir. Bu nedenle erken teşhisin bu kadar önemli olduğu bir
hastalık için zaman kaybetmeye değmez, korkuyla yaşanmaz” dedi.
SGK İl Müdürü Basri Tümsek, Halk Sağlığı Yetkililerine bu konuda teşekkür etti. Halk Sağlığı çalışanları da bu konu da verimli bir bilgilendirme olduğunu belirterek katılımdan dolayı teşekkür ettiler.