Davutoğlu nabız yokladı: Yüzde 50 MHP, yüzde 50 CHP

Başbakan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu ve MKYK'nın ardından önceki gün yemin edip görevlerine başlayan milletvekilleri ile de gruplar halinde görüşmeye başladı.

Davutoğlu nabız yokladı: Yüzde 50 MHP, yüzde 50 CHP
 İlk toplantı Doğu ve Güneydoğulu Anadolu milletvekilleri ile yapıldı. Davutoğlu, görüşmenin hemen başında kısa bir açıklama yaptı ve "AK Parti seçimlerde oy kaybetmesine rağmen birinci parti çıkmıştır. İyi bir sonuç almıştır. Bu kapsamda millet hala Türkiye'nin omurga partisinin AK Parti olduğunu göstermiştir. Bunun gereğini yapacağız" dedi.

VEKİLLERE SORDU
Davutoğlu, "yeni hükümet kurulması konusunda ne düşünüyorsunuz" diyerek toplantıya katılan tüm milletvekillerine tek tek söz verdi. Milletvekilleri erken seçime gidilmesinin bölgede "HDP'yi diskalifiye etmeye çalışıyorlar" algısı yaratıp oyların daha da düşmesine neden olabileceği görüşünü de dile getirdi. MHP ile koalisyon kurulmasını isteyen milletvekilleri, "Tabanlarımız birbirine yakın. Daha rahat koalisyon kurabiliriz. Belli kararları daha rahat alabiliriz" görüşünü diye getirdi. CHP ile koalisyon isteyenler ise çözüm sürecinin sekteye uğramaması için bunun şart olduğunu dile getirdi.
Davutoğlu, milletvekillerinden kapalı zarf içinde Meclis Başkanı'nın kim olması gerektiği yönündeki görüşlerini de sordu. Davutoğlu, "zarfları ben kendim açacağım" dedi.