Beyoğlu Belediyesi Kızılay Meydanında 2 Bin Kişiyi Aynı Sofrada Buluşturdu

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ramazan ayında her yıl geleneksel olarak düzenlenen mahalle iftarları kapsamında Kızılay meydanında yaklaşık 2 bin kişi ile aynı sofrada buluştu.

Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediği “Birlik Sofraları” adıyla binlerce kişiye iftar veren Beyoğlu Belediyesi, Camikebir Mahallesi Kızılay Meydanında iftar programı düzenledi.

İftar Programına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ve yaklaşık 2 bin mahalleli katıldı.

İftar vakti öncesinde, Ramazan aylarının vazgeçilmez eğlencesi Hacivat Karagöz çocukların büyük beğenisini topladı. Tasavvuf müzikleri de mahalle iftarını vaktini bekleyen vatandaşlara ile Ramazanın manevi havasını yaşatıldı.

“SOKAK İFTARLARINI KARDEŞLİK SOFRASINA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

İftar sofralarının paylaşma ve kardeşlik duygularını arttırdığını İfade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan sözlerine şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızın yardımlaşma duygusunun en zirvede olduğu ayın içerisindeyiz. Hava durumunun elverdiği ölçüde yıllardır geleneksel hale getirdiğimiz sokak iftarlarımızı, kardeşlik sofrasına dönüştürüyoruz. Bir masa etrafında toplanan vatandaşlar paylaşma duyguları gelişiyor. Beyoğlu’nun birçok noktasında Ramazanın maneviyatına uygun etkinliklerimizi hayata geçiriyoruz. Ramazan ayı rahmeti ve kardeşliği ile kendini hissettiriyor. Sütlüce sahilinde Ramazan ayı boyunca sürekli etkinliklerimiz olacak. Bütün İstanbulluları Sütlüce sahillerini keşfetmeye bekliyoruz.”
Kaynak: İHA