Bolu'da Parklara Meyve Ağaçları Dikiliyor

Bolu Belediyesi tarafından parklara meyve ağaçları dikiliyor.

Bolu'da Parklara Meyve Ağaçları Dikiliyor
Özellikle refüjler ve kavşaklar olmak üzere şehrin birçok noktasında yaz mevsimi çiçekleri olan Begonya, Sardunya, Petunya ve Kadife çiçekleri diken Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeni uygulama ile kentteki tüm parklara da meyve ağaçları dikiyor.

Bolu belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, meyve fidanı dikim çalışmalarını yerinde inceledi.

Kalıcı Konutlar'da bulunan DASK Güvenli Hayat Parkı'nda, hazırlanan çukurlara kendi elleri ile armut ve elma fidanı diken Yılmaz, "İrili ufaklı 130 parkımız var. Bu parklarımız, çocuklarımızın oynadığı, yaşlılarımızın oturup dinlendiği, en azından yeşilliğin sağlandığı alanlar. Biz bu parklarımızın tamamında yavaş yavaş meyveli ağaçlar da dikiyoruz" dedi.

İlk göreve başladığı günlerde parklara, karadut, mor dut ve beyaz dut dikme kararı aldıklarını fakat bunda yeterince başarılı olamadıklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız artık köyde yaşamadığı için ağaçları bilmiyor. Demek ki yavaş yavaş kökümüzden kopuyoruz. Eğer bu meyveler parkta varsa, çoluk çocuk buralarda oynarken yiyebilirler. Çocuklarımız meyveleri sadece manavlarda görmesin, oynarken meyve yiyebilmesi için bunları yapıyoruz. Parklarımıza bundan sonra, yavaş yavaş elma ve armut ağaçları da dikmeye başladık. Artık hem yaşlılarımız hem de çocuklarımız istediği meyveyi dalından kopartarak yiyebilecek."

Kaynak: AA