Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, Edirne'de İftar Verdi

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, Edirneli vatandaşlara iftar verdi.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, Edirne'de İftar Verdi
Selimiye Camisi'nin avlu duvarı ve Taş Odalar arasındaki trafiğe kapalı yolda oluşturulan alana kurulan masalarda, 700 vatandaş iftar yaptı.

Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, iftarda gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da 14-15 yıldır iftar verdiklerini söyledi.

Son 2 yıldır Darülaceze'deki yaşlılarla iftar yaptıklarını belirten İbrahimzadeh, "Bu yıl biliyorsunuz Vakıflar Genel Müdürlüğümüzle birlikte Edirne Sinagogu'nu açtık. Edirne halkımıza bir teşekkür edemedik. 'Nasıl teşekkür ederiz?' diye düşündük. Böylece bu iftar sofrasını onlarla paylaşmak, onların iftarına katkıda bulunmak ve böyle onlara teşekkür etmenin en uygun şekil olduğunu düşündük. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Edirne'ye tekrar döndük, evimizden daha güzel bir ev bulduk, hem sizlere hem kendilerine müteşekkiriz" diye konuştu.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ise Edirne Sinagogu'nun 26 Mart'taki açılışının ardından, bir ilgi oluştuğunu kaydetti.

Musevi cemaatinin geleneksel olarak yapmış olduğu iftarını Edirne'de de gerçekleştirdiğini aktaran Güneren, "Sosyal yardımlaşma vakfımızın düzenlediği halk iftarına bir katkı yapmak istediler. Bugün burada iftar düzenleniyor, yarın Musevi Cemaati ve Türkiye Hahambaşılığı tarafından Edirne Büyük Sinagogu'nda bir iftar düzenlenecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA