Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Basın Mensuplarıyla İftarda Bir Araya Geldi

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Dört siyasi partinin kimin, kiminle koalisyon yapması konusunda bizim bir tercihimiz söz konusu olamaz. Onlar kimi tercih etmişlerse ’Bizim için o olması gerekendir’ diye düşünürüz” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Rixos Otel’de basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, başta seçim sonuçları olmak üzere, çalışma hayatı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Arslan, "Siyasi partilerin seçim dönemindeki vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Biz siyasilerin seçim vaatlerini kayıtlarımızda tutuyoruz. Bütün partilerin seçim öncesi emeklilere yönelik, toplumun bütün kesimlerine yönelik olarak vaatleri elimizde var. Bir sendikacı olarak bir hükümet kurulması bağlamında bu vaatlerin yerine getirilmesini talep edeceğiz” cevabını verdi.

Bir gazetecinin, "Türkiye erken seçime hazır mı?" sorusuna, “Ben Sayın Başbakan’ın 7 Haziran gecesinden itibaren ortaya koyduğu görüşlerin tutarlılık arz ettiğini görüyorum. Erken seçim, seçimlerin yenilenme konusu gündemlerinin en son maddelerinden biri olduğunu görüyorum. Sayın Başbakanımız bu konuda bir koalisyon hükümeti kurulmasını için tüm çabalarını sonuna kadar sürdüreceklerini ve siyasi partiler ile görüşeceklerini samimiyetle söylediler. Biz kendi açımızdan hükümet kurulmamasının ne anlama geldiğini, Türkiye’nin içinden geçtiği şartların, hükümet kurulamazsa nelerle karşılaşacağımız görüşlerini bildirmiştik. Sayın Başbakanın çabalarının bir seçim düşünmeden bir hükümet kurma konusunda gereken fedakarlığın gösterileceği konusunda bir kanaat edindim” karşılığını verdi.

Seçim sonrasında siyasi parti liderlerinin yaptığı açıklamaları değerlendiren Arslan, “Seçim hemen sonunda yapılan açıklamaları, seçimin heyecanıyla yapılmış açıklamalar olarak gördük. Tüm siyasi partiler aynı şekilde yapıcı, Türkiye’nin meselelerini önemseyen bir hükümet kurulması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecekleri konusunda kararlılıklarını gördük. Bizim demokrasimiz açısından, Türkiye’nin bir krizle karşı karşıya kalmaması açısından önemliydi. Bugün geldiğimiz noktada 7 Haziran seçimlerinin sonrasında yapılan açıklamaların karşılığı olmadığını gördük” diye cevapladı.

"Hangi partiler arasında koalisyon olur" sorusuna Arslan, “Dört siyasi partinin kimin, kiminle koalisyon yapması konusunda bizim bir tercihimiz söz konusu olamaz. Onlar kimi tercih etmişlerse bizim için o olması gerekendir diye düşünürüz” diye cevapladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı Ahmet Sever’in piyasaya çıkan kitabına ilişkin bir soru üzerine Arslan, “Ahmet Sever’in kendi değerlendirmeleri olarak görmek lazım bunu. Öyle bir makamda görev vermişseniz, bu yazılanları doğal karşılamak lazım. Ama ben Sayın Gül’ün son açıklamalarını daha önemli buluyorum. Bu konuda bir plan, program yapıldığı görüşlerine açıkçası yalanladığı için, Abdullah Gül’ün bu açıklamalarını esas kabul ediyorum. Bunu Ahmet Sever’in kendi değerlendirmeleri olarak görmek lazım” şeklinde cevapladı.
Kaynak: İHA