KMÜ'de Okul Birincisi İki Kardeşin İlginç Başarı Öyküsü
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde (KMÜ) öğrenim gören kardeşler Tuğba ve Cansu Kayıkçıoğlu okullarını hem art arda hem de birincilikle bitirerek büyük bir başarıya imza attı.

“BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Tuğba Kayıkçıoğlu Karaman’da yaşamaktan ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde okumaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek başarısının sırlarını paylaştı. Kayıkçıoğlu, “Başarımın ana sebebi çok çalışmak ve inanmaktır. Herkes istediği yere istediği müddetçe ulaşabilir. Dört yıllık eğitimim boyunca burada bulunmaktan büyük keyif aldım. İyi ki burayı tercih etmişim. Üzerimde çok fazla emeği bulunan hocalarıma teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Tuğba Kayıkçıoğlu son olarak eğitim için Karaman’da bulunduğu süre içerisinde sadece derslerine odaklanmadığını, bunun yanı sıra güzel dostluklar kurduğunu ve sosyal çevresinin de genişlediğini söyledi.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunu birincilikle bitiren Cansu Kayıkçıoğlu ise, kardeşinin desteğiyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini tercih ettiğini hatırlatarak “Ailemiz bizim her zaman sağlık sektöründe okumamızı istiyordu. Fakat biz finans sektörüne atılmak ve kardeşimle birlikte yeni başarılara imza atmak istiyoruz. Karaman’ı çok seviyorum. Lisans eğitimimi de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde tamamlamak istiyorum. Üzerimde emeği olan bütün hocalarıma gönülden teşekkür ederim” diye konuştu.
Cansu ve Tuğba Kayıkçıoğlu son olarak başarının tesadüf olmadığı mesajını verdi.
