Şanlıurfa'da ''Ekolojik Kadın Köyü'' Projesinin Temeli Atıldı

Harran ilçesinde kurulması planlanan, ''Ekolojik Kadın Köyü'' projesinin temeli atıldı.

Şanlıurfa'da ''Ekolojik Kadın Köyü'' Projesinin Temeli Atıldı
Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ve Belediye BaşŸkanı Mehmet ǖzyavuz ile BirleşŸmişŸ Milletler Nüfus Fonu temsilcisi Meltem AğŸdul, Proje sahibi Hüzün Yüzel ile sivil toplum kuruluşŸu temsilcilerinin katılımıyla ilçe merkezi yakınlarına kurulması planlanan tesisin temeli törenle atıldı.

Dezavantajlı kız çocukları, kimsesi olmayan, şŸiddet gören ve bölge kadınlarının meslek edinmelerini hedefleyen projenin bir kaç yıl içerisinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Hüzün Yücel, burada yaptığŸı konuşŸmada, şŸiddet mağŸduru kadınlara yönelik hayata geçirilmesi planlanan projeye Aile ve Sosyal Politikalar ile Kültür ve Turizm BakanlığŸı tarafından destek verildiğŸini söyledi.

ǖzellikle kadına toplum içinde statü kazandıracak ve kendisini yalnız hissetmesinin projeyle önüne geçmesinin hedeflendiğŸini aktaran Yücel, şŸunları kaydetti:

''MağŸdur kadın olayın şŸokunu atlatamadan sığŸındığŸı karakolun öncelikle kapı nöbeti tutan memuruna durumunu anlatmak zorunda. Daha sonra ifade sürecinde ifade alan memura sonra savcıya anlatarak yaşŸadığŸı kabusu tekrar tekrar yaşŸıyor. Mahkeme sürecinde ise kadın zanlıyla yüzleşŸtirilmek suretiyle olayı tekrar tekrar anlatıyor. Bu olayda kadın için sosyal yaşŸamda ve güncel yaşŸantısında onarılması güç travmalar oluşŸturuyor. Bu nedenle oluşŸturulacak projeyle mağŸdur kadın bu süreçlerden geçmeden direkt olarak yaşŸadığŸı travmayı bir kerede anlatacak. Hukuki süreç ise yetkililer tarafından takip edilerek kadın mağŸdur edilmeyecek.''

Kaynak: AA