Muş'ta Hüda Par'dan HDP Ve PKK'ya Tepki

Muş’ta, Hür Dava Partisi (Hüda PAR) İl Başkanlığı üyeleri, 9 Haziran tarihinde Diyarbakır’da öldürülen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için gıyabı cenaze namazı kıldı, HDP ve PKK’ya tepki gösterdi.

Muş'ta Hüda Par'dan HDP Ve PKK'ya Tepki
Hür Dava Partisi (Hüda PAR) Muş İl Başkanlığı, Diyarbakır’da öldürülen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için belediye meydanında basın açıklaması düzenledi.

Gıyabi cenaze namazı kılan HÜDA Par’lılar daha sonra pankart açarak basın açıklaması yaptı. Sloganların atıldığı basın açıklamasında Hüda PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, “9 Haziran tarihinde Diyarbakır’da insani ve İslami faaliyetler yürüten peygamber sevdalıları platformu üyesi derneklerden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran kardeşimiz PKK’nın çetelerinden olan YDGH’nin menfur bir saldırısı sonucu şehit edildi” dedi.

Sürekli saldırılara maruz kaldıklarını ifade eden Çağlayan, şunları söyledi: “Söz konusu seçimlerin propaganda aşamasında yine HDP- PKK cenahı sürekli olarak Müslüman kardeşlerimize saldırı ve tehditlerde bulunmuş; Hüda PAR’ın desteklediği adayların konvoylarına, seçim lokallerine yüzlerce kez saldırıda bulunmuş ve taciz yapılmıştı. Yapılan tüm saldırılara rağmen biz halkımızın huzurunun kaçmaması için bu saldırılara karşılık vermedik ve sürekli olarak sağduyu çağrılarında bulunduk.”

“Siz namluların ucunu bu halka daha rahat çevirebilmek için mi halktan destek istediniz ve meclise gittiniz” diyen Çağlayan, barış ve demokrasi sözcüklerini dillerine pelesenk edinen ve dillerinden düşürmeyenlerin batıda cici çocuk rolüne bürünüp doğuda kan içici vampirlere dönüştüğünü, bu kiralık zihniyetin, anlaşılan o ki, efendilerinin gözüne girmek ve onlardan aferin almak için kendilerinden olmayan, kendileri gibi düşünmeyen herkesi, bilhassa Müslümanları sindirme ve yok etme eylemine girdiklerini söyledi.



HDP Muş milletvekilinin geçen günlerde silahın ucuyla konuşarak "Hepinizi buralardan süreceğiz. Buralardan defolup gideceksiniz" sözünü hatırlatan Çağlayan, "Bu zihniyetin kodlarını açıkça ele vermektedir. Siz namluların ucunu bu halka daha rahat çevirebilmek için mi halktan destek istediniz ve meclise gittiniz. Ey halkımız, bu despot zihniyet güçlendikçe zalimleşiyor, barış dedikçe savaş çığırtkanlığı yapmış oluyor” şeklinde konuştu.

Tekbirlerin getirildiği açıklamada ayrıca, PKK aleyhine sloganlar atıldı. Yapılan açıklamadan sonra Hüda PAR üyeleri olay çıkarmadan dağıldı.
Kaynak: İHA