Kaymakam Cinbir Silifke'yi Havadan İnceledi

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir başkanlığında yapılan Orman Yangınlarını Önleme İlçe Komisyonu toplantısının ardından Kaymakam Şevket Cinbir beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Özcan, Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan ile birlikte helikoptere binerek havadan Silifke sahilleri ve mermer ocaklarını inceledi.

Kaymakam Cinbir Silifke'yi Havadan İnceledi
Silifke sahillerinin temiz ve uzun olduğunu belirten Kaymakam Cinbir, “Sahillerden vatandaşlarımız, herhangi bir kişi veya kuruluştan, işletmeciden izin almadan ve ücret ödemeden yararlanma hakkına sahiptir. Maalesef bazı sahil kesimlerinde işletme veya kişiler tarafından şezlong serilerek sahil işgal edilip, denize giren vatandaşların şezlong kullanım ücreti ödemeye zorlandığı, şezlong kiralamanın denize girebilme ve sahilden, kumsaldan yararlanabilmenin şartı olarak dayatıldığı bilgileri gelmektedir. Kaymakamlığımız bütün kurum ve kuruluşlarımızla gerekli incelemeleri yaparak, sahillerin vatandaşlarımızın kullanımına açık tutulması için gerekli tedbirleri almaktadır. Sahillerdeki kaçak yapılarla ilgili de Milli Emlak elemanlarının yaptığı tespitler sonucu Belediyeden Kıyı Kanunu ve İmar Kanunu gereğince gerekli işlemlerin yapılması istenmekte ve Belediye Başkanlığınca gerekli yasal işlemler yapılmakta, Kaymakamlığımız bu süreci de takip etmektedir” dedi.

Silifke’nin turizm payından hak ettiğini alabilmesi için herkesin üzerine görevler düştüğünü belirten Kaymakam Cinbir, “Bu çalışmalardaki amaç Silifke’nin sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek turizmden de hak ettiği payı almasını sağlamanın yanı sıra, hukuku uygulayarak, haksız kazanç sağlayan sözde gözü açıklara pirim vermeden milletimizin ve vatandaşımızın hakkını korumaktır. Hukuku uygulama sorumluluğundaki herkes ve her kurum görevini ihmal etmeme hatta görevini kötüye kullanma durumuna düşmemesi için gerekli hassasiyeti göstermek zorundadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA