Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivas'ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Osmanlıca kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika teslim törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan Osmanlıca Eğitimi Protokolü kapsamında, hakim ve savcılara verilen Osmanlıca kursunu başarıyla tamamlayan 150 kursiyer için Sivas Adliye Sarayı'nda sertifika töreni düzenlendi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, törende yaptığı konuşmada, zaman zaman karşılaştıkları Osmanlıca metinler için bilirkişiye başvurduklarını anımsatarak, kursun bu anlamda kendilerine önemli kolaylık sağlayacağını söyledi.

Kursa 150 kursiyerin katıldığını dile getiren İrcal, emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Bakan Yılmaz, İrcal, Eski Sivas Barosu Başkanı Muharrem Eliş ve bazı kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Yılmaz, "Dedelerimizin yazdığının okunması anlamında bu kurs önemli. Bir toplum, kendisini dedelerinin yazdığına yabancı tutabilir mi? Dolayısıyla da bir çarpıklık vardı, bu doğallaştı, normalleşti. Torunlar da dedelerinin ne düşündüğünü çok iyi bilecek. Geçmişi bilmeyen geleceği iyi tayin edemez" dedi.

Öte yandan Bakan Yılmaz, Sivas'ki temasları kapsamında sanayi esnafıyla buluştu, Sivas Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti.

Kaynak: AA