Eskişehir'de Lösemili Çocuklara Destek Yürüyüşü

Eskişehir’de 14. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası münasebetiyle yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Eskişehir'de Lösemili Çocuklara Destek Yürüyüşü
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) üyeleri, aileler ve çocuklardan oluşan grup, ilk olarak Vilayet Meydanı’nda toplandı. Grubun saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okumasının ardından bir basın açıklaması yapan Ankara’dan gelen sosyal hizmetler görevlisi Burcu Erdoğdu, Türkiye genelinde 17 bin, Eskişehir’de ise 100 civarında lösemi hastası çocuk olduğunu kaydetti.

Bu tür etkinliklerin her ilde olduğunu ifade eden Erdoğdu, “Şimdi Vilayet Meydanı’ndan ESPARK Alış Veriş Merkezi’ne (AVM) kadar yürüyüşümüz olacak. Daha sonra da bu çocuklarımız için etkinliğimiz olacak onların planlamasını yapıyoruz. Bu yıl farklı ülkelerden lösemi hastası çocuklarımız geldi, onları biz Türkiye’de ağırlıyoruz. Aynı kaderi paylaşan farklı dillerde çocuklarımız bu yıl Ankara’da sorunlarını paylaşacaklar. 400 yataklı hastanemiz açılıyor, ama hastanemiz için ruhsat alamadık. Ruhsat almak için girişimlerimiz devam ediyor, İnşallah ruhsatımızı alacağız” şeklinde konuştu.

“HASTANEMİZİN GEREKSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR”

Açılacak olan hastanenin gereksiz olarak düşünüldüğünü ve 400 yataklı değil, 70 yataklı olarak açılmasını kendilerinden talep ettiklerini belirten Erdoğdu, “Bizim hastanemiz 400 yataklı olup tamamen hijyen kuralları içerisinde. Hastanemizin 70 yataklı olarak açılmasını istiyorlar. Biz de bunu istemediğimiz için açamıyoruz. Hastanemizin gereksiz olduğunu düşünüyorlar, ama bizim ruhsat için girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA