Sinop'ta AK Parti'nin Halk Toplantısında Havaya Ateş Açılması

AK Parti Sinop Milletvekili adayı Nazım Maviş'in dün partililerle düzenlediği halk toplantısında havaya ateş açtığı öne sürülen şüpheli tutuklandı.

Sinop'ta AK Parti'nin Halk Toplantısında Havaya Ateş Açılması
Merkez TOKİ Konutları'ndaki toplantıda tabancayla havaya ateş açtığı iddiasıyla gözaltına alınan Güray C'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Güray C, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Maviş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Ordu köyünde il, ilçe başkanları, parti üyeleri ve mahalle sakinlerinin katılımıyla sohbet toplantısı düzenlediklerini söyledi.

Konuşma ve sohbet ortamının sonuna doğru tek el silah sesi duyduklarını dile getiren Maviş, "Arkasından da silahlı bir vatandaş, partimize, hükümetimize ve AK Parti'lilere hakaret ederek, topluluğun üzerine elinde silahla yürüdü. Daha sonra birkaç el daha ateş etti. Orada bulunan arkadaşlarımız kendilerini korumak için sağa, sola dağıldı. Şahıs, tehditlerini yine sürdürdü. Hem partimize hem de partililerimize hakaret ederek bir saldırıda daha bulundu" şeklinde konuştu.

Maviş, olayda yaralanan olmadığını belirterek, saldırganın silahıyla 5-6 el ateş ettikten sonra olay yerinden yürüyerek ayrıldığını anlattı.

- "Bu kurşun, Sinop'taki istikrara sıkılmıştır"

Polis ekiplerinin gece saatlerinde saldırganı olayda kullandığı silahıyla yakaladığını ifade eden Maviş, şunları kaydetti:

"Şehir merkezi' diyebileceğimiz bir yerde böyle menfur olayın olması bizi üzdü. Bütün siyasi parti temsilcileriyle gayet medeni ilişki içinde seçim çalışmalarını götürüyoruz. Bu olayın herhangi bir siyasi partiyle ilgisi olduğunu hiçbir şekilde düşünmüyorum. Bu kurşun, Sinop'taki istikrara sıkılmıştır. Biz AK Parti'liler olarak buna kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Seçim çalışmalarımızı sabote etmek isteyenler olacak. AK Parti'nin yükselişini, güç kazanmasını istemeyenler olacak, buna karşı bütün kadrolarımızla durmadan yolumuza devam edeceğiz."

Sinop'ta seçim çalışması yürüten AK Parti Milletvekili adayı Nazım Maviş ve teşkilat üyeleri, dün akşam saatlerinde TOKİ Konutları'nda halk toplantısı yaptıkları sırada Güray C, havaya ateş edip uzaklaşmıştı.

Zanlı, polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA