Mehmet Ali Şahin Antalya'da Ziyaretlerde Bulundu

AK Parti Karabük Milletvekili, eski Adalet Bakanı, eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Mehmet Ali Şahin Antalya'da Ziyaretlerde Bulundu
AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’i Kumluca’ya gelişinde AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, ilçe yönetimi, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya karşıladı. Partililerle sohbet eden Şahin daha sonra ilçede yeni açılan Sosyal Bilimler Lisesi’ni ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin yaptığı konuşmada, “2009 yılında, Sayın Mehmet Ali Şahin’in TBMM Başkanlığı yaptığı dönemde samimi gayretleri ile ilçemizde Anadolu Öğretmen Lisesinin açılması iznini aldık. İşte o dakikadan sonra ilçemizde okulların sayısı arttı. Birden fazla Anadolu Lisesi oldu. Turizm Otelcilik, Sağlık Meslek ve Fen Lisesi’ne sahip olduk. Eski Bakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise, eğitimde ilçenin çok geri kalmış olduğunu gördüklerini, 2009 yılında Mehmet Ali Şahin’in destekleri ile eğitim seferberliği başlattıklarını söyledi.

Başkan Çetinkaya, “2009 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından reddedilmesine rağmen ilçemizde Bakanımız Mehmet Ali Şahin’in sayesinde Anadolu Öğretmen Lisesi’ne sahip olduk. İşte bu okulun açılması ile sadece bir okul değil aynı zamanda ilçemizin de ufku açıldı. Çünkü o dönem Sayın Şahin, Antalya Milletvekili ve TBMM Başkanıydı. Bu bizim için çok büyük şans oldu. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Bunlar benim görevimdi” sözleri ile başladığı konuşmasında, “Evet bunları yaptık. Yapmak zorundaydık. Bunlar benim hem görevimdi. Hem de gelecekte bu ülkeyi bizden daha iyi daha başarılı yönetecek nesillerin yetişmesi gerekiyordu. Biraz önce öğrenciler adına konuşma yapan çocuğumuzun konuşmasındaki hitabeti, üslubu ve özgüveni görünce, ‘İyi yapmışız’ dedim” dedi.

Şahin, “Beni kürsüye davet ederken öğretmenimiz, yaptığım görevleri de saydı. Öğretmenimizin saydığı görevlerde en gurur duyduğum, şeref duyduğum görev hangisiydi biliyor musunuz? TBMM Başkanlığı göreviydi. Çünkü TBMM başkanlığı görevi, herkese nasip olmayacak bir görevdir. Bu ülkeyi kuran, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün görevidir, TBMM Başkanlığı. Çünkü ilk meclisin başkanı Atatütk’tür” diye konuştu.

Mehmet Ali şahin, okul kompleksini gezdikten sonra öğretmenler odasında öğretmenlerin sorunlarını dinledi.
Kaynak: İHA