Kartal Bölge Platformu Çalışmalarına Başladı

İstanbul Kartal'da projesi olan 5 gayrimenkul firmasının oluşturduğu Kartal Bölge Platformu çalışmalarına başladı.

Kartal Bölge Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Platformun Kartal'ı dünyaya tanıtma hedefi çerçevesinde gerçekleştireceği etkinlikler ve iletişim çalışmaları Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H.İnanç Kabadayı, Metsan Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu ve İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes'in katılımıyla düzenlenen toplantıda paylaşıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Altınok Öz, ilçenin potansiyelini fırsata çevirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Belediye olarak tüm gelişmelerle ilgili halkımızı bilgilendiriyoruz. Halkımızın, yatırımcılarımızın ve çözüm ortaklarımızın fikrini almadan yol almıyoruz. Planlarımızı halk ve yatırımcıyla birlikte yaptık. Bütün bürokratik engelleri kaldırıyoruz. Sözleşme taslağı hazırladık. Yatırımcının ve mülk sahibinin haklarını koruduk, tapu sorununu çözdük. Deprem Dönüşüm Müdürlüğü ile kentsel dönüşümün önünü açtık. Dönüşümü sadece fiziksel dönüşüm olarak düşünmemek gerekir. Sosyolojik dönüşüm için belediyemizin Tasarım, Araştırma ve Katılım yani kısaca TAK Kartal ile Kartal'ın geleceğini planlıyoruz. Bundan böyle Kartal Bölge Platformu ile birlikte Kartal'ı yüceltmek, Anadolu Yakası merkezi yapmak hedefimizdir."

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise İstanbul'un şu anda yatırım değeri en yüksek bölgesinin Kartal olduğunu ifade ederek, Kartal'ı ve çevresini bu denli değerli kılan etkenlerin başında Sabiha Gökçen Havalimanı olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin büyük şirketinin yönetim yerinin Kartal ve çevresinde yer aldığını dile getiren Yılmaz, "İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu. İnsanlar Kartal'dan sadece yatırım yapmak için değil, ailesiyle birlikte yaşamak için de ev satın alıyor. Bugüne kadar yapılan ve planlanan yatırımlarla beraber Kartal'da fiyatlar katlanarak artıyor. Kartal ve bu bölgede gayrimenkul alımı, rekor prim oranıyla kazançlı yatırıma dönüşüyor. Bölgedeki gelişmelere baktığımızda Kartal'ın ve çevresinin hem bugününün, hem de yakın geleceğinin parlak olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Platformun bir diğer üyesi DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Kartal'daki ulaşım alt yapısının bölgenin değerine değer kattığını belirterek, "Kartal'a ve çevresine son 10 yılda toplu ulaşım ve alt yapı konusunda büyük yatırımlar yapıldı. Bu yatırımların da etkisiyle bölge kısa zamanda İstanbul'un gözde iş ve yaşam merkezi haline geldi. Kadıköy-Kartal arası metroyla 25 dakika. İnsanlar konuta yatırım yaparken ilk olarak toplu taşıma imkanlarına bakıyor. İstanbul'un her hangi bir merkezinden Kartal'a deniz yoluyla, kara yoluyla ve yer altından metro vasıtasıyla kısa zamanda ulaşmak mümkün" ifadelerini kullandı.

Platform üyelerinden EgeYapı Group'un Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, bölgeye olan yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığını, endüstriye açık alanı, modern yapılaşmaya müsait yapısı ve denize kıyısı olması sebebiyle Kartal'ın, Anadolu Yakası'nın yaşam merkezi adayı olduğunu aktardı.

Türkiye'nin dünyaya açılan kapılarından biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı'na olan yakınlığıyla da ilçenin, büyüyüp gelişerek hem ikamet eden halkına hem de ekonomiye olan katma değerini her geçen gün artırarak yabancı yatırımcıların dikkatini çektiğini vurgulayan Kabadayı, "Kartal, gayrimenkul sektörünün yerli ve yabancı temsilcilerinin gözünde bölgenin yatırım yapılabilir modern bir merkezi olma yolunda ilerliyor. Bölgede, yabancı firmalarla gerçekleştirilen işbirlikleri ülke ekonomimize katkıda bulunarak her geçen gün yabancı sermaye gruplarının ilgisini artırmaktadır" değerlendirmesini yaptı.

Kartal Bölge Platformu üyelerinden Metsan Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu da, "Binlerce yıl farklı medeniyetlere merkez olmuş İstanbul'a ne yapılırsa yapılsın özel olması gerekiyor. Artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Biz de hem mimari-tasarım anlamında hem de bilinirlik anlamında Kartal'ın tüm dünyaya tanıtılmasına projelerimizle destek oluyoruz. Her geçen gün değişen ve gelişen Kartal'da önemli olan bugün güzel görünen projeler yapmak değil, burada yaşayacak insanların ihtiyaçlarını gözeterek proje tasarlamak ve bundan 50 yıl sonra bile bölgeye kalıcı eserler bırakmak gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Bölge platformunun bir diğer üyesi İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise, Kartal'ın "Golden Ring" olarak tabir edilen "Altın Çember"in başkenti olacağı düşüncesini açıklayarak, şunları kaydetti:

"Marmara Bölgesi'ni ve yapılan büyük devlet yatırımlarını 'Golden Ring' yani 'Altın Çember' olarak niteliyoruz. MIPIM'de detaylarıyla aktardığımız 'Altın Çember'de Güney Marmara'yı ve Kuzey Ege'yi de kapsayan, büyük bir alandan bahsediyoruz. Bu alanda Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı, 3. Köprü, Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüleri ve İstanbul - Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı yer alıyor. Bu doğrultuda bölgede gayrimenkul sektörü için altın bir çember oluşuyor. Kartal ise bu yatırımların tam merkezinde olması nedeniyle Golden Ring'in başkenti konumunda. Kartal'a da dokunan tüm bu büyük yatırımlar sadece ulaşım kolaylığı olmaktan çıkıp önemli bir yatırım fırsatına dönüşüyor. Kartal'ın, İstanbul'un parlayan yıldızı olmasında büyük yatırımların etkisi var."

Açıklamada yer alan bilgilere göre, Kartal'ın tanıtımı, dünyanın en önemli gayrimenkul etkinliklerinden Dubai Cityscape Fuarı'nda da yapılacak. Platform üyeleri, Kartal'ın bu yıl, küresel emlak sektörünün buluşma noktası olarak görülen fuara damga vuracağını düşünüyor.

Kaynak: AA