AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Turan Açıklaması

AK Parti LJanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, dünyanın 8'inci harikasının Assos olacağŸını söyledi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Turan Açıklaması
Turan, Ayvacık Belediye BaşŸkanı Mehmet ǜnal şžahin ve AK Parti Ayvacık İlçe BaşŸkanı Halil İbrahim Engin'in de katıldığŸı ziyarette Assos Antik Kenti'nde inceleme yaptı.

Bülent Turan, burada yaptığŸı açıklamada, şŸehitliklerin, Troia Antik Kenti'nin yanı sıra Assos Antik Kenti'ne de ev sahipliğŸi yapan LJanakkale'nin potansiyel bir marka olduğŸunu söyledi.

Milli değŸerlerine her zaman sahip çıkan hemşŸehrilerinin desteğŸiyle 8 Haziran'dan itibaren LJanakkale'yi sadece Türkiye'nin değŸil dünya'nın en önemli marka şŸehirleri arasına kaydettirmek için çaba göstereceklerini belirten Turan, 1881'de Amerikalılar tarafından başŸlatılan kazı çalışŸmalarının 134 yıldır bitirilmediğŸini, Assos'un antik kentiyle, amfi tiyatrosuyla, antik çağŸlara yön veren filozoflar yetişŸtiren Aristo'nun felsefe okuluyla Assos'u dünyanın 8'inci harikası olarak kayda geçirmek için çalışŸacaklarını bildirdi.

Turan, seçimin ardından başŸta Kültür ve Turizm BakanlığŸı olmak üzere tüm paydaşŸlarla konuyu görüşŸerek, kazıların bir an önce bitirilip, Assos'ta dünyaca bilinen müzik festivali organizasyonlarının gerçekleşŸtirilmesi için sorumluluk alacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA