Tokat'ta 11 Köye Klimalı Tabut Dağıtıldı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, belediye ve Erbaa Dernekler Federasyonu (ERDEF) ortaklığŸında alınan 11 klimalı tabut, köy muhtarlarına teslim edildi.

Büyük Cami avlusunda düzenlenen törende konuşŸan Erbaa Belediye BaşŸkanı Hüseyin Yıldırım, vatandaşŸların genellikle cenazelerinin defnedilmeden önce evlerinde kalmasını istediklerini, bu nedenle belediye olarak daha önce 4 klimalı tabut aldıklarını söyledi.

Talep edilen köylere yönelik ERDEF yönetiminden gelen teklif üzerine ortak bir çalışŸma yaptıklarını dile getiren Yıldırım, "Göreve geldiğŸimiz günden beri derneklerimizi destekliyor, sıkıntılarına ortak oluyoruz. Bu tabutların maliyetinin yarısını biz karşŸıladık, yarısını derneklerimiz karşŸıladı. şžu anda 11 köyümüze dernekler aracılığŸıyla klimalı tabutlar hediye edilecek. Yüzü soğŸuk bir durum. Ancak en azından cenazeler olduğŸu zaman vatandaşŸlarımızın ihtiyaçları giderilmişŸ olacak" dedi.

ERDEF BaşŸkanı Fevzi Akbulut da yaklaşŸık 55 bin Erbaalı'nın İstanbul'da yaşŸadığŸını belirterek, "Erbaa'da vefat eden yakınlarımız bir gün sonra defnedilmek zorunda kalıyor. LJünkü gurbette yaşŸayan akrabaların gelmesi gerekiyor. Cenazeler ya hastanelerin morglarına yada camilerdeki morglara konuluyor. Bu imkanı bulamayan yerler için bu sistemi düşŸündük" diye konuşŸtu.

Akbulut, tabutlar için talep geldikçe çalışŸmalarına devam edeceklerini kaydetti.

KonuşŸmaların ardından törende klimalı tabutlar muhtarlara teslim edildi.

Kaynak: AA