İhracatçılar Habur'da Sorunların Çözülmesini Ve İkinci Kapının Açılmasını İstiyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve beraberlerindeki heyet Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini ziyaret ederek ihracatçıların sorunlarını dinledi.

İhracatçılar Habur'da Sorunların Çözülmesini Ve İkinci Kapının Açılmasını İstiyor
GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ile çok sayıda ihracatçı hazır bulundu. Ziyarette, ihracatçılar Habur Sınır Kapısında düzenlemeler yapılması ve burada ihracatçıların kullanabileceği bir kapının yapılması yönündeki isteklerini dile getirirken ihracat sırasında karşılaşılan sorunlarını da ifade ettiler. Maliye Bakanı Şimşek kendisine iletilen sorunların çözümü için elinden gelenleri yapacağını ifade ederek önümüzdeki dönemlerde ihracatta yeni bir hamle başlatılması gerektiğini, yüksek teknolojiye dayalı ürünlerin ihracıyla hedeflerin tutturulabileceğini ifade ederek, her firmanın kendisine yeni bir hedef belirlemesi gerektiğini belirtti.

Ziyaret sonrası bir değerlendirme yapan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Türkiye’nin en fazla ihracat yapan üçüncü bölgesi olduklarını hatırlatarak, “TİM tarafından açıklanan Türkiye’nin bin ihracatçı firması listesinde bölgemizden 85 firma yer almıştır. Bu sıralamada Güneydoğu Anadolu Bölgesi en fazla ihracat yapan üçüncü bölge olmuştur. Maliye Bakanımıza ziyareti sırasında ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunları anlattık. Özellikle Habur Sınır Kapısındaki yaşanan sıkıntılar ve yığılmalara dikkat çektik. Bizler ihracatımızın en yüksek seviyede gerçekleştirilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bürokraside karşılaştığımız sorunların çözümüyle işlerimiz daha da kolaylaşacaktır” dedi.

Kaynak: İHA