DSP Genel Başkanı Türker'den Sisi'ye Mektup

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye gönderdiği mektupta, Mursi ve diğer tutuklular hakkında verilen idam kararının uygulanmamasını istedi.

DSP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Türker, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye mektup gönderdi. Türker, mektubunda, Mursi ve 105 tutukluya verilen ölüm cezası hakkında derin endişe duyduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu karar, uluslararası toplum tarafından siyasi amaçla ve Mısır'ın uluslararası yükümlülükleri ile bağdaşmadığı anlayışıyla karşılaşmaktadır. Bu vesileyle ülkemde yaşanan acı tecrübeyi dikkatinize getirmek istiyorum. Türk halkı ve demokrasisi hala siyasi amaçlı kararlar uygulamasından muzdariptir. Bunlar kolaylıkla tamir edilemeyecek psikolojik, toplumsal ve siyasi sorunlar yaratmıştır. Hiçbir ülke tarihinde ölüm cezaları karşılaşılan sorunları halletmemiş ve ülkenin geleceğine olumlu katkıda bulunmamıştır. Mısır'ın kararı da bir istisna oluşturmayacaktır. Mısır'ın iç işlerine müdahale etmek istememekteyiz. Mısır'ın hukuk sistemine saygımız vardır. Ancak, sizden şefkat göstererek eski Cumhurbaşkanı Mursi ve 105 tutuklunun, değişik karar çıkması umuduyla, yeniden yargılanmasını talep ediyoruz."

Kaynak: AA