OSTİM'in Savunma Ürünleri NATO'da Tanıtıldı

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA), NATO'da dünya genelinde ilk kez sunum yapan kümelenme oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre OSSA heyeti, geçen hafta Milli Savunma Bakanlığı ile Türkiye NATO Sanayii Danışma Grubu (NIAG) Başkanlığını yürüten Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) öncülüğünde NATO karargahında gerçekleşen Sanayii Danışma Grubu Toplantısı'na katıldı.

OSSA Küme Koordinatörü Hilal Ünal, küme olarak NATO'da sunum gerçekleştirdiklerini belirterek, "OSSA, böylece NATO'da dünya genelinde ilk defa sunum yapan kümelenme oldu" dedi.

Toplantıda OSSA'nın çalışmalarını anlattıklarını ifade eden Ünal, NIAG yetkililerinin, ilk kez bir kümenin böyle bir toplantıda kendilerine sunum yapıldığını söylediklerini aktardı.

NIAG yetkililerinin Türkiye'de savunma alanında KOBİ'leri temsil eden bir yapının varlığından haberdar olmadıklarını fark ettiklerini dile getiren Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"Sunumun ardından yurt dışındaki muhatapların bağlantı kurabilecekleri bir ekip olduğumuzu gördük. Üyelerimiz arasında hem alt yüklenici olarak savunma araçlarına parça üreten hem de nihai ürün üreten firmalar var. Yaptığımız sunum NATO'nun savunma harcamaları içinde Türk ürünlerinin payının artması konusunda etkili olacak. Toplantının ardından katılımcıların çoğu irtibat bilgilerimizi aldı. OSSA'nın NATO nezdinde tanıtımını yapmış olduk ve faaliyetlerimizden söz ettik. Nihai ürün üreten firmaların ürettiği ve NATO'ya satabileceğimiz ürünlerin tanıtımını yaptık."

Kaynak: AA