Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, Manisa'da

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, "İktidarın devam etmesi, aktif olması hem sizler hem de bizler için çok önemlidir" dedi.

Minnihanov, Manisa programı kapsamında Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Minnihanov, Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden birinin bulunduğu Manisa'ya gerçekleştirdiği ziyareti, "geç kalmış" olarak gördüğünü ifade etti.

Vali Bektaş'ın Kastamonu'da valilik yaptığı dönemdeki çabalarıyla bu ildeki işletmelerin, Tataristan'da yatırımlarının ivme kazandığını dile getiren Minnihanov, "Bu yatırımların ardından diğer Türk yatırımları da gelmeye başladı. Bu işte sizin emeğiniz ve sorumluluğunuz büyük. Bunun için minnettarlığımı iletiyorum" dedi.

Minnihanov, Türkiye'den sadece yatırım konusunda değil, tecrübelerinden de yararlandıklarını ifade ederek, "Türk girişimciliğinin tecrübesinden çok yararlanıyoruz. Organize sanayi bölgelerinin, özel bölgelerin kurulması, onların çalışmasına büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

-Türkiye'deki seçimler

Minnihanov, Türkiye'de, 7 Haziran'da yapılacak genel seçime ilişkin yaptığı değerlendirmede ise şunları kaydetti:

"Bu çok önemli bir iştir. Türkiye Cumhuriyeti'nde son yıllarda sağlanmış olan ilerlemeleri çok yakından takip ediyoruz, bundan çok memnunuz. Bunda Cumhurbaşkanının ekibinin, Türk hükümetinin, herkesin büyük bir katkısı vardır. Tabii ki iktidarın devam etmesi, aktif olması hem sizler hem de bizler için çok önemlidir. Seçimlerinizin çok olumlu bir şekilde gelişeceğini ümit ediyorum. Biz de herkes gibi başarılarınıza sevineceğiz."

Vali Bektaş, ziyaret anısına konuk cumhurbaşkanına plaket ve Manisa'yı simgeleyen ürünlerden oluşan hediye verdi.

Kaynak: AA