Trafik polisi kırmızı ışıkta geçen yayayı çekiçle yere serdi
Çin'de bir kadın yaya, kırmızı ışık yanarken yolu geçmesinden sonra bir trafik polisinin saldırısına uğradı. Görgü tanıklarına göre polis, talimatını dinlemeyen yayaya 'çekiçle' saldırdı ve yere serdi. Yaya hastaneye kaldırılırken, trafik polisi de kısa bir süre sonrasında gözaltına alındı

Trafik polisinin, demir çekiç darbelerini indirirken bir yandan da “Kırmızı ışığı ihlal etmene izin vermem! diye bağırdığı öğrenildi.
Görgü tanıkları, söz konusu yayanın geçmişte de ışık ihlaliyle ilgili olarak 'çekiçli' trafik polisiyle tartıştığını anlattılar ve olayın bu seviyeye gelmiş olmasını bu tartışmaların birikimine bağladılar.
Olay sırasında yaralanıp bayılan yaya hastaneye kaldırılırken, trafik polisi de kısa bir süre sonrasında gözaltına alındı.
Çin'de yaya trafiği ışıklarına uymamak yasa ihlalidir ve ışık ihlalinde bulunan yayalara 10 yuan (4 lira) para cezası kesilebiliyor.
