Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe ve belde belediyelerinden 315 milyon lira borç devraldıklarını ve bu borçtan korkularının olmadığını söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması
Gümrükçüoğlu, Hayrat'ta mahalle muhtarlarıyla düzenlediği toplantıda, belediye olarak yaptıkları çalışmalar ve yapılanma süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Belediye olarak Trabzon il genelinde toplamda 20 milyon liralık yol betonlaması yapacaklarını belirten Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Hayrat'ın betonlama ihalesi de 20 Mayıs'ta yapılacak. Bu kapsamda Hayrat'a 550 bin liralık betonlama düşmüş durumda. Nereden baksanız bunu sezon için 650 -700 bin liraya çıkaracağız. Hayrat'ta asfaltlama da yapacağız. Hayrat'a 1 milyon liralık asfalt vereceğim. Bu rakam Hayrat için pozitif ayrıcalıktır. Bu yıl asfalt üretimine her zamankinden bir ay önce başladık. Hayrat'ta en çok çatlamış, patlamış olan eski beton yollar üzerinde asfaltlama yapacağız."

Trabzon Belediyesi'nin, büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından ilçe ve belde belediyelerinin de borçlarını üzerine aldığına işaret eden Gümrükçüoğlu, "İlçe ve belde belediyelerinden toplamda 315 milyon borç devraldık ve bu borçtan korkumuz yok, Allah'ın izniyle Trabzonumuzun tüm sorunlarını tek tek ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA