'Amerika'daki Yemek Masalarına Tuzluk Konulmuyor'

Uluslararası Gastronomi Birliği "Chaine Des Rotisseurs" Amerika temsilcisi ve gurme Michael Martello, "Amerika'daki yemek masalarına tuzluk konulmuyor. Aşçılarımız, yemeğin tuzunu ve baharatını mutfakta dengeliyor" dedi.

'Amerika'daki Yemek Masalarına Tuzluk Konulmuyor'
Martello, Amerikalı gurmelerin Edirne ziyareti sırasında gazetecilerin soruları üzerine, Amerika'da çeşitli bir yemek kültürü olduğunu söyledi.

Son yıllarda Amerikan mutfağının doğal ürünlere yöneldiğini belirten Martello, "Yemeklerimizi genellikle doğada yetişen ürünlerden yapmaya çalışıyoruz. Yemek yapımında kullanılan baharatlar da doğal ürünlerden kullanılıyor. Sağlık açısından doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Özellikle Amerika'daki yemek masalarına tuzluk konulmuyor. Aşçılarımız, yemeğin tuzunu ve baharatını mutfakta dengeliyor. Amerikalılar tuz kullanmıyor diyebiliriz. Bu sağlık açısından da yararlıdır" diye konuştu.

Birliğin Türkiye temsilcisi ve gurme Mohammed Hammam ise Türkiye'deki restoranların çoğunda tuz bulunduğunu ve vatandaşların dilediği kadar tuz kullandığını söyledi.

Aşırı tuzun sağlık açısından zararlı olduğunu aktaran Hammam, "Dünyanın birçok ülkesinde ve mutfağında yemeklerin tuzu doğal ürünlerle dengeleniyor. Türkiye'deki aşçılar bunu denemelidir" dedi.

Kaynak: AA