Başbakan Yardımcısı Arınç, Şehreküstü Konaklarının Açılışını Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Şehreküstü Konakları’nın açılışına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Şehreküstü Konaklarının Açılışını Yaptı
Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Şehreküstü Konakları’nın açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı konuşmada, gençlerin dünyaya örnek olan bir medeniyet, kuran ecdadını iyi bilmesi ve unutmaması gerektiğini belirtti.

Şehreküstü Konakları’nın restore edilip, kente kazandırılmasına sevindiğini dile getiren Arınç, konakların tarihi dokusunun turist çekeceğini vurguladı. Arınç, “Şehreküstü’nde bildiğiniz gibi Gaziantep’in belki geçmişinde üç mahallesinde birisiydi. Ama Türkiye’de Şehreküstü ismini bilmeyen de yoktur. Yüzyıllar öncesinden bu yana Gaziantep denildiğinde bu istiklal madalyalı şehrin ‘Gazi’ unvanına sahip şehrin Şehreküstü Mahallesi ve semtini de bilmeyen yoktur. Hemen yanımızdaki camiler, hemen yanımızdaki hamamlar, sokaklar, evler, tarihi kimliğine kavuştuğu için yüzü gülüyor” şeklinde konuştu.

Çok il gezdiğini belirten Arınç, “Pek çok yerlere gidip geldiğim için biliyorum; belediye, belediye değil, belediye başkanı belediye başkanı değil. Gaziantep’in merkez belediyelerini kastederek diyorum, ilçe belediyelerinde de çok başarılı arkadaşlarımız var. Ama Büyükşehir, Şehitkamil ve Şahinbey hamdolsun ki örnek bir çalışma yapıyor. Katkı sağlayan herkese gönülden teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşallah Şehreküstü yaşayanlar geçmişte şehre küsmüşler, şimdi inşallah barışmanın zamanı gelmiştir. Venedik’e, giden nereye bakıyorsa, Roma’ya giden nereye bakıyorsa, Madrid’e giden nereye bakıyorsa, Antep’e gelenlerde ya bu Şehreküstü’nü de görelim kardeşim diyecek. Bu çok şey demektir. Allah emsallerini artırsın. Güzelliklerimizi çoğaltsın.”

Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Şehreküstü Konakları’nın açılışına, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, diğer yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA