Büro Memur-Sen'den Sosyal Güvenlik Haftası Açıklaması

Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Erkan Kına, 11-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Büro Memur-Sen'den Sosyal Güvenlik Haftası Açıklaması
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), Türkiye’de yaşayan 77 milyon vatandaşı yakından ilgilendirdiğini belirten Kına, SGK’nın vatandaşların daha hızlı ve daha kaliteli hizmet almasının amaçladığını kaydetti.

Ancak bu amacın gerçekleşmesinde en büyük pay sahibi olan memurların gözardı edildiğine dikkat çeken Kına, hizmetin en iyi şekilde verilmesinin yolunun çalışanların mutluluğunun sağlanmasından geçtiğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

SGK personellerinin aşırı iş yükü ve yapılandırmalar nedeniyle gecesini gündüzüne katarak, hafta sonları tatil yapmadan ve mesai gözetmeden çalıştığını savunan Kına, özetle şu açıklamalarda bulundu:

“Personelin yaptığı fazla mesailere karşılık aldığı ücret koca bir sıfırdır. Diğer taraftan kurumdaki servislerin yükünü çeken ve bir o kadar da sorumluluğu olan şefler ücret adaletsizliğine uğramaktadır. Uygulanan yanlış politikalar, mali ve özlük haklarda yaşanan kayıplar nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumunda görev yapan personel, başka kurumlara geçmektedir. Büro Memur- Sen olarak Sosyal Güvenlik Kurumundaki haksızlıklara, adaletsizliklere yeter artık diyoruz. Haksızlıklar nedeniyle memurun bel kemiği kırıldı. Bizler kurumdaki memur kardeşlerimizin insanca yaşamasını evine güler yüzle gitmelerini istiyoruz. Kurumdaki arkadaşlarımızın hakkı olan fazla mesai ücretleri, ikramiyeler ve ek ödemelerin verilmesini istiyoruz.”
Kaynak: İHA