Bayburt Gençlik Kolları Başkanı Kaymak'tan Anlamlı Ziyaret..
Bayburt Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı İbrahim Kaymak, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Bayburt Uzmanlar özel eğitim Kurumu’nu ziyaret etti.

Özellikle genç engellilerin sorunlarına içtenlikle çözüm bulmak adına çalıştıklarını ifade eden Başkan Kaymak, “Henüz 3 ayımızı yeni doldurduk. Bu anlamda toplumsal hayatta engelli kardeşlerimiz için çok fazla bir şey yapmamış olsak bile yapacağımız bütün faaliyetlerimiz ve projelerimizde engellilerimizi düşünerek gerçekleştireceğiz. İnşallah hep birlikte istişare ederek, engelli kardeşlerimizin hayat standartlarını yükseltmek için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Engelli olmanın bir sosyal farkındalık meselesi olduğunu ve her zaman böyle düşünülmesi gerektiğini kaydeden Başkan Kaymak, “AK Parti hükümetlerinin özellikle engelli vatandaşlara yönelik birçok adım attığına vurgu yapan, “Ülkemizde son yıllarda her kesim tarafından açıkça görünen, her alanda gelişime ve dönüşüme paralel olarak engelliler konusunda da somut, uygulanabilir projeler ve çalışmalar kendisini göstermiştir. Özellikle hükümetimizin ulusal düzeydeki sosyal politikaları geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir. Evde bakım hizmeti, evde bakım hizmeti aylığı, sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması, engellilerin kamuda istihdam edilmelerinin önünün açılması gibi burada ifade edemediğimiz birçok proje ve çalışma uygulanmıştır. Hükümetimizin her alanda olduğu gibi engelliler konusunda da bu hızlı, baş döndüren çalışmalarına ve projelerine gençlik kolları olarak biz de ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu konuda üzerimize daha fazla yük bindiğinin farkındayız. Bu bilinç ve anlayışla sivil toplum kuruluşları ile çalışmalarımızı sürdürme gayretinde olacağız” ifadelerini kulandı.
