UNRWA'nın Filistinli Mültecilere Yönelik Hizmetleri

Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nasır Cevde, ülkesinde bulunan Filistinli mültecilere yönelik hizmetlerinde Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) herhangi bir eksiltmeye gitmesini kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirtti.

Ürdün resmi haber ajansı Petra'nın haberine göre, UNRWA Genel Komiseri Pierre Krenpol ile başkent Amman'daki Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya gelen Cevde, "UNRWA'nın Filistinli mültecilere yönelik hizmetlerinde eksiltmeye gidilmesini kabul etmiyoruz" dedi.

Filistinlilere yönelik hizmetlerde UNRWA'nın hayati rol oynadığına işaret eden Cevde, ülkesinin de bu konuda verdiği desteğin altını çizdi.

Öte yandan AA muhabirine konuşan Ürdün'deki Filistin İşleri İdaresi Müdürü Mahmud el-Akrabavi, "Ürdün'de 1950'den bu yana 13 kampta yaşayan yaklaşık 380 bin Filistinli mülteci UNRWA'nın yardımlarında eksiltmeye gitmesinden endişe ediyor" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı'nın çabaları sonucu Filistinli mülteciler için ayrılan payda artış olduğunu kaydeden Akrabavi, "Söz konusu pay, son beş senede 70-80 milyon dolar arasında değişirken, bu yıl 150 milyon dolara ulaştı. Ancak bu miktar ne yazık ki kamplarda artan nüfus ile uyuşmuyor" ifadelerini kullandı.

UNRWA'nın Mayıs 2013'te yayınladığı son istatistik verilerine göre, Ürdün'deki 2 milyon 124 bin 628 Filistinli mülteciden 372 bin 822'si kendileri için oluşturulmuş 13 kampta, geri kalanı ise ülkedeki çeşitli kent ve köylerde yaşıyor.

Kaynak: AA