Malatya'da 'En Güzel Kuzu Yarışması' Düzenlendi

Malatya'da "En Güzel Kuzu Yarışması" düzenlendi.

9. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı etkinlikleri çerçevesinde, Mişmiş Park Fuar Alanında "5. En Güzel Kuzu Yarışması" yapıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Vedat Akgündüz, yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak bu tür yarışmaları desteklediklerini söyledi.

Yerli ırk içinde "mükemmel" hayvanlar olduğunu ifade eden Akgündüz, "Bu verimli hayvanları ortaya çıkarmak ve Türkiye'yi dışa bağımlılıktan kurtarmak zorundayız. Bu amaçla 2 pilot proje başladı.

59 ilimizde 148 alt projede 22 koyun, 7 keçi ırkında olmak üzere 29 ırkta bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Yetiştiricilerimiz bu projeler sayesinde ıslahın önemini kavramaya başladı" diye konuştu.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Akkaraman ırkı kuzuların yarışacağı bu etkinlikle yetiştiricileri en iyi kuzuyu yetiştirmeye teşvik ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Yarışmada, Hekimhanlı yetiştirici Turan Kazancı'nın kuzusu birinci, Arguvanlı yetiştirici Bektaş Güler'in kuzusu ikinci, Darendeli yetiştirici Süleyman Yıldırım'ın kuzusu üçüncü seçildi. Kuzusu dereceye giren yetiştiricilere çeyrek altın, yarışmaya katılan 25 yetiştiriciye ise hayvan yemi ve 75 liralık hediye çeki armağan edildi.
Kaynak: AA