Sivas'ta Yaşlı Çiftin 'Çamaşır Makinesi'Sevinci

Sivas'ta, 54 yıllık eşinin kemik erimesi rahatsızlığı nedeniyle 5 yıldır leğende çamaşır yıkayan 84 yaşındaki Hüseyin Ayan, hayatında ilk kez çamaşır makinesine kavuşmanın ve leğende çamaşır yıkamaktan kurtulmanın mutluluğunu yaşadı.

Hüseyin ve ve Gülizar Ayan (68) çifti, Seyrantepe Mahallesi'nde 2 odalı derme-çatma bir evde zor koşullarda yaşam mücadelelerini sürdürüyor. Kent dışında yaşayan 7 çocuklarıyla sadece telefonla görüşebilen ve yıllardır bir araya gelemeyen çift, ilerleyen yaşlarına ve çeşitli hastalıklarına rağmen işlerini kendileri yapıyor.

Hüseyin Ayan, eşi Gülizar'ın kemik erimesi rahatsızlığına yakalanmasının ardından 5 yıldır yemek yapıyor, soba tutuşturuyor, ev süpürüyor ve leğende çamaşır yıkıyor.

Yaklaşık 1 yıl sonra Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın tarafından ikinci el bir çamaşır makinesi hediye edilen çift, büyük mutluluk yaşadı. Eşi ve kendisinin 3 ayda bir aldığı 400 liralık yaşlılık maaşıyla geçindiğini anlatan Hüseyin Ayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karısının 5 yıl önce başlayan kemik erimesi şikayeti nedeniyle ev işlerini göremez hale geldiğini söyledi.

Bu sebeple evin gündelik işlerini kendisinin yaptığını ifade eden Ayan, özellikle leğende çamaşır yıkamakta çok zorlandığını belirtti.

Kısa bir süre önce Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın tarafından evlerine otomatik çamaşır makinesi gönderildiğini dile getiren Ayan, "Çok mutluyum, Allah devletimizden razı olsun. Üstümüzü tertemiz yıkıyoruz, dünyalar benim oldu. Daha önce elimde yıkıyordum ve belim ağrıyordu. Fakirlik başa bela" diye konuştu.

Hayatında ilk kez çamaşır makinesine sahip olan Ayan, okuma yazma bilmedikleri için makinenin çalıştırılması konusunda komşularından yardım aldıklarını kaydetti.

Rahatsızlığı nedeniyle ev işlerini eşinin yaptığını ve bu duruma çok üzüldüğünü ifade eden Gülizar Ayan ise "Kemik erimesi var ve iş görmeye gücüm yetmiyor. Eşimi çamaşır yıkarken görünce utanıyordum, yere bakıyordum" dedi.

Ayan, çamaşır makinesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: AA