Büyükşehir, 13 Köye Yangın Tankeri Hibe Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 13 köye, olası yangınlara erken müdahale edilmesi amacıyla yangın söndürme tankerleri dağıtıldı.

Büyükşehir, 13 Köye Yangın Tankeri Hibe Etti
İtfaiye Hizmet Binası önünde gerçekleşen törende, Kocaeli’nin 13 köyüne Büyükşehir Belediyesi tarafından yangın söndürme tankı verildi.

Törende ayrıca İtfaiye Teşkilatı’nın filosuna katılan 5 yeni aracın tanıtımı da yapıldı. Düzenlenen törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yangına müdahalede saniyelerin önemine değinerek hediye edilen tankerlerin köyler için hayati önem taşıdığı ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı hizmet binasında düzenlenen törene Ak milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol ve köy muhtarları katıldı.

Geniş katılımın olduğu törende 13 köyün muhtarına seslenen Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli İtfaiyesi şuandan itibaren Türkiye’nin en donanımlı itfaiyesi. İtfaiyemiz Türkiye’nin en donanımlı eğitimini almış itfaiyesi. Biz Türk dünyasındaki belediyelere bu konuda eğitimler veriyoruz. Yangında bırakın her dakikayı her saniye çok önemli. Her köye itfaiye teşkilatı kuramazsınız. Biz de gönüllü itfaiye projemiz ile su tankerlerini köylerimize veriyoruz. Bu tankerlerle 3 ton su alıyor. İtfaiyeler her yangına gelir ama geldiği süre önemlidir. Onlar olay yerine gelene kadar bu tankerler ile facia önlenebilir” dedi.

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından, 2 bin 500 litre su 300 litre köpük kapasiteli araçlar ilk müdahale ve kurtarma malzemeleriyle donatılarak kullanıma hazır halde muhtarlara teslim edildi.
Kaynak: İHA