Büyükelçi Musa Kulaklıkaya'dan Tanışma Resepsiyonu

Merkezi Ankara'da bulunan İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörlüğü görevine getirilen büyükelçi Musa Kulaklıkaya, bir tanışma resepsiyonu verdi.

Büyükelçi Musa Kulaklıkaya'dan Tanışma Resepsiyonu
Ankara Palas Devlet Konukevi Balo Salonu'nda verilen resepsiyona, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ülkelerin Ankara büyükelçileri ile Türkiye'de yerleşik uluslararası kuruluşların temsilcilerinin yanında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer katıldı.

Davetlilere hitap eden Kulaklıkaya, SESRIC'in 36 yıldır, sonuç odaklı yeni yaklaşımlarla İİT'ye üye ülkelerin kalkınma çalışmalarında karşılaştıkları zorlukların üzerine eğildiğini belirtti.

Merkezlerinin İİT bünyesinde çalışan sosyoekonomik bir araştırma organı olduğunu hatırlatan Kulaklıkaya, kurum olarak üye ülkelerin aralarındaki işbirliğini güçlendirme amacına uygun politikalar önerdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan da resepsiyonda hazır bulundu.

Kulaklıkaya, bir süredir Türkiye'nin Nuakşot Büyükelçiliği görevini yürütüyordu.

Kaynak: AA